Περίεργα περιστατικά που συνέβησαν και συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες σε Κύθηρα και Αντικύθηρα;Κοινή δήλωση Τομεαρχών, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού 
και Εθνικής Άμυνας Θοδωρή Δρίτσα, της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

«Θα υπάρξει επιτέλους επίσημη ενημέρωση για τα περίεργα περιστατικά που συνέβησαν και συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες σε Κύθηρα και Αντικύθηρα;»
«Μετά το πρόσφατο περιστατικό την Κυριακή (04/07/2021) με την περίεργη ‘’εξαφάνιση’’ 35 προσφύγων-μεταναστών από τα Αντικύθηρα και την παντελή απουσία ενημέρωσης από την Κυβέρνηση για έκτη συνεχόμενη μέρα για το τι πραγματικά συνέβη στο νησί, σήμερα, ένα ακόμα περίεργο περιστατικό αυτή τη φορά στο νησί των Κυθήρων, έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία και κυρίως τους επαγγελματίες ψαράδες.

Σε ανάρτησή του το τοπικό ενημερωτικό site «KYTHERANEWS» κάνει λόγο για 5 τουρκικά αλιευτικά που έχουν αγκυροβολήσει αρκετές ώρες τώρα, μόλις 2 ναυτικά μίλια νότια της παραλίας Μελιδόνι στα Κύθηρα, σύμφωνα και με το στίγμα που αποτυπώνεται στο marinetraffic.com.

Από το πρωί που έχει γίνει γνωστή αυτή η είδηση, δεν υπάρχει καμία ενημερωτική ανακοίνωση από το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη. Αντίθετα, συνεχίζεται το «πέπλο σιωπής» και για το σημερινό περιστατικό. 

Αλήθεια, πιστεύει η Κυβέρνηση, το αρμόδιο Υπουργείο, ο Υπουργός, ότι έχουν δικαίωμα να μην ενημερώνουν τους πολίτες και την ελληνική κοινωνία για τέτοιου είδους περιστατικά; Θα αντιδράσει ο κ. Πλακιωτάκης, ενημερώνοντας τον ελληνικό λαό; Περιμένουμε…!»

Νεότερη Παλαιότερη