DEFEA 2021: «Deal» ΕΑΒ με Airbus για τα ελικόπτερα Super Puma, NH-90 και Dauphin



Ένα σημαντικό «deal» έκλεισε η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) με την γνωστή εταιρεία Airbus που έχει ως σημείο αναφοράς τα ελικόπτερα τύπου Super Puma της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα ελικόπτερα τύπου NH-90 του Στρατού Ξηράς και τα ελικόπτερα τύπου Dauphin του Λιμενικού Σώματος.

Όπως έγινε γνωστό, στελέχη των δύο πλευρών συναντήθηκαν και συζήτησαν στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2021, που πραγματοποιείται στον εκθεσιακό χώρο του Metropolitan Expo στα Σπάτα, με αποτέλεσμα να έρθουν σε συμφωνία για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας Δημήτριος Παπακώστας και ο αντιπρόεδρος Βιομηχανικών Συνεργασιών της Airbus Helicopters Michel Carzan. Με την εν λόγω συμφωνία η EAB προσβλέπει στην ανάδειξή της σε εξουσιοδοτημένο κέντρο συντήρησης της Airbus Helicopters εμπλουτίζοντας σημαντικά την τεχνογνωσία της.

Τα οφέλη και για τις δύο εταιρείες είναι μεγάλα καθώς αυτή η συνεργασία θα επεκτείνει τη δυνατότητα διείσδυσής τους στην εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά, επισημαίνεται περαιτέρω στην ανακοίνωση της ΕΑΒ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ