Πολεμικές προετοιμασίες των Αρμενίων; Γιατί χτίζουν υπόγειες οχυρώσεις απέναντι στα dronesΗ Αρμενία αντιμετωπίζει την απειλή που προκαλούν τα μαχητικά drones των Αζέρων και τα πυρομαχικά που φέρουν, χτίζοντας ένα δίκτυο υπόγειων οχυρώσεων.

Στις 29 Ιουνίου, οι Αρμενικές πηγές μοιράστηκαν φωτογραφίες ενός υπόγειου καταυλισμού που κατασκευάστηκε από τον Αρμενικό στρατό στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Syunik.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου Ναγκόρνο-Καραμπάχ το 2020, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν να καταλάβουν ένα μεγάλο μέρος της αμφισβητούμενης περιοχής, τα μαχητικά drones και τα όπλα που εξαπέλυσαν προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στις αρμενικές δυνάμεις., αναφέρει το southfront.org.

Το Αζερμπαϊτζάν βασίστηκε στα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη Bayraktar-TB2 και στα ισραηλινά κατασκευασμένα αεροσκάφη IAI Harop και Elbit SkyStriker.

Δεκάδες επιθέσεις στόχευσαν στρατεύματα της Αρμενίας που κατέφυγαν σε χαρακώματα και ανοιχτούς λάκκους που παρείχαν ελάχιστη έως καθόλου πραγματική προστασία έναντι όπλων με ακρίβεια.

Οι νέες υπόγειες οχυρώσεις της Αρμενίας πιθανότατα θα παρέχουν καλή προστασία ενάντια σε επιθετικά drones, τα οποία είναι εξοπλισμένα με βλήματα μικρής διαμέτρου, καθώς και από τα πολεμικά πυρομαχικά με ελαφρές κεφαλές.


ΠΗΓΗ: Freepen.gr
Νεότερη Παλαιότερη