Eρντογανικά ΜΜΕ: ''Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν το Μεγάλο Κουρδιστάν”Υπέρ του ανεξάρτητου Κουρδιστάν ο χρηματοδότης του "Τουρκικό πρόγραμμα δημοκρατίας"

Σάλος έχει δημιουργηθεί στην Τουρκία, καθώς ο ιστότοπος του συλλόγου "Τουρκικό πρόγραμμα δημοκρατίας", που ιδρύθηκε από τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον, ασκεί δριμύτατες κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας. 
 
Ο ίδιος ο πρώην Αμερικανός σύμβουλος είχε δηλώσει πριν ένα μήνα: "Ο Ερντογάν διώκει εθνοτικές μειονότητες, κατέστρεψε τον ελεύθερο τύπο, φυλάκισε και σκότωσε πολιτικούς αντιπάλους". Η ένωση τουρκικού δημοκρατικού προγράμματος (Turkish Democracy Project) ιδρύθηκε στην Ουάσιγκτον, πρωτεύουσα των ΗΠΑ.
 
Στον επίσημο ιστότοπο του συλλόγου, γίνονται σοβαρές δηλώσεις κατά της Τουρκίας και του Προέδρου Ερντογάν, ενώ υπάρχουν ενδιαφέροντα ονόματα μεταξύ των ιδρυτών της ένωσης.  Πρόκειται σαφώς για σχέδιο στοχοποίησης του Ερντογάν “αλά Σαντάμ Χουσείν”, και αυτό μας λέει πολλά. Η ένωση τουρκικού δημοκρατικού προγράμματος (Turkish Democracy Project) ιδρύθηκε στην Ουάσιγκτον, πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Aντίδραση Ερντογάν μέσω ΜΜΕ

''Το σχέδιο "Τουρκικό πρόγραμμα δημοκρατίας" φέρει τη σφραγίδα του Kaplan''. Ο χρηματοδότης που στοχοποιεί την Τουρκία είναι ο δισεκατομμυριούχος των ΗΠΑ Thomas Kaplan, ένας από τους κορυφαίους ιδιοκτήτες εταιρίας εξόρυξης πετρελαίου στον κόσμο.''

''Το όνομα του Thomas Kaplan αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο άρθρο με τίτλο "Οι Νεοσυντηρητικοί στοχοποιούν την Τουρκία". Πρόκειται για ένα κείμενο που δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο προβληματισμού ''Quincy Institute for Responsible Statecraft'' με έδρα τις ΗΠΑ. Ο Kaplan είναι μέλος του Justice for Kurds (Δικαιοσύνη για τους Κούρδους).'
 
''Ο Kaplan, στο σεμινάριο με τίτλο «Δικαιοσύνη για τους Κούρδους» που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2020, είπε ότι οι «Οι Κούρδοι χρειάζονται δύο πράγματα αυτή τη στιγμή, πρώτον, πρέπει να υπάρχει περισσότερος συντονισμός μεταξύ της Ροζάβα και του Ιρακινού Κουρδιστάν.» 

Εκεί όμως που ''τρελάθηκαν'' στη κυριολεξία είναι στις εξής δηλώσεις του: ''Οι Κούρδοι αξίζουν να έχουν ένα ανεξάρτητο κράτος "!

Ρώσοι: ''Συζητάμε με την Τουρκία για προμήθεια μαχητικών Su-35 & Su-57''
Υπενθυμίζουμε ότι το σχέδιο ''κράτος του Κουρδιστάν'' θα συμπεριλάβει και την τουρκική περιοχή του Ντιγιαρμπακίρ, που θα ενωθεί με τις κουρδικές περιοχές του βόρειου Ιράκ και της Συρίας, οδηγώντας στην ίδρυση ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους που θα είχε πρόσβαση στη θάλασσα, τεράστιους πόρους πετρελαίου και έναν αδιαμφισβήτητο προσανατολισμό υπέρ της Αμερικής και του Ισραήλ.

Το νέο κράτος, μαζί με το κράτος του Ισραήλ, θα αποτελούσε έναν σταθεροποιητικό παράγοντα στη Μέση Ανατολή και, σύμφωνα με δυτικές πηγές πληροφοριών, μια νέα κουρδική κυβέρνηση βρίσκεται έτοιμη στην περιοχή, κοντά σε μια αμερικανική εγκατάσταση. 
 
Το τουρκικό καθεστώς σήμερα με αυτά που διαπράττει γνωρίζει  ότι προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις στις ΗΠΑ, που βλέπουν να χάνουν την εξουσία τους στην χώρα και την ευρύτερη περιοχή.

Με κάθε τρόπο όμως η Ουάσιγκτον, όπως όλα δείχνουν, θα επιδιώξει από την δική της πλευρά,  να αλλάξει το τουρκικό καθεστώς του ΑΚΡ στην χώρα, αφού εξυπηρετεί πλέον τα δικά του συμφέροντα επιδιώκοντας σχέδια αναβίωσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας στο έδαφος ξεκάθαρα, και αυτό είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. 

ΠΗΓΗ