Τουρκικά F-16 αναχαίτισαν ρωσικό αεροσκάφος! - Καμία αντίδραση από την Μόσχα



Εκκωφαντική σιωπή της Μόσχας στις τουρκικές προκλήσεις-''Θρίλερ'' στη Βαλτική Θάλασσα

Η Τουρκία συνεχίζει να διασύρει την Μόσχα, με την Ρωσία απλά να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Μπορεί να μεν το Κρεμλίνο να έχει σαν στόχο και σκοπό να ''διασπάσει'' την νοτιανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, όμως χρειάζεται και λίγη αυτοεκτίμηση. 
Τουρκικά F-16 αναχαίτισαν ρωσικό αεροσκάφος!

Τουρκικά F-16 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Πολωνία, αναχαίτισαν ρωσικό αεροσκάφος σε πλαίσιο αποστολής του ΝΑΤΟ στη Βαλτική Θάλασσα. Τα τουρκικά F-16, τα οποία στάλθηκαν στην Αεροπορική Βάση στο Malbork της Πολωνίας, στο πλαίσιο της αποστολής Air NATO Policing, πραγματοποίησαν πτήση αναχαίτισης εναντίον ενός ρωσικού αεροσκάφους για πρώτη φορά στο πλαίσιο της αποστολής τους.

Στη δήλωση της Διοίκησης Πολεμικής Αεροπορίας του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ AIRCOM), αναφέρεται ότι τα τουρκικά F-16 απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Malbork και πραγματοποίησαν αποστολή αναχαίτισης εναντίον  αεροσκάφους για πρώτη φορά.
 
Το αεροσκάφος το οποίο αναχαίτισαν τα τουρκικά F-16 ήταν ένα IL-20 (ELINT) της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα πολεμικά αεροσκάφη F-16 Fighting Falcon Blok 40 που ανήκουν στην τουρκική αεροπορική διοίκηση μεταφέρθηκαν στην αεροπορική βάση Malbork της Πολωνίας στις αρχές Ιουλίου ως μέρος της αποστολής "Enhanced Air Policing". 
 
Το Τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (MSB) ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τα αεροσκάφη που ανήκαν στη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας έφτασαν στην Πολωνία στις 6 Ιουλίου για να εκτελέσουν την αποστολή "Enhanced Air Policing".

Αφού το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε το περιστατικό, το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δημοσίευσε μια δήλωση σχετικά με το περιστατικό στον λογαριασμό του στα κοινωνικά μέσα. Στη δήλωση, αναφέρθηκε ότι δύο από τα τουρκικά F-16 στην Πολωνία για την αποστολή Enhanced Air Policing του ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν την πρώτη αποστολή  γύρω από τη Βαλτική Θάλασσα.



ΠΗΓΗ