Πότε θα απογειωθούν τα Rafale



Eκείνο που ξέρω είναι ότι οι Γάλλοι διοργανώνουν εντυπωσιακή τελετή στις παραδόσεις αεροσκαφών.

Πότε θα απογειωθούν τα Rafale

Μπήκε ο Ιούλιος και σύμφωνα με η σύμβαση θα πρέπει να γίνει η παράδοση του πρώτου Rafale στην Πολεμική Αεροπορία. Σας πληροφορώ λοιπόν ότι η τελετή παραλαβής του πρώτου ελληνικού διθέσιου Rafale θα γίνει στις 21 Ιουλίου στη Γαλλία. 

Από τις 21 Ιουλίου δηλαδή ο στόλος της Πολεμικής Αεροπορίας θα διαθέτει και μαχητικά Rafale με όλο τον ισχυρό οπλισμό τους, όπως οι πύραυλοι Meteor. Αλλά μην περιμένετε ότι θα δούμε αμέσως, με την παραλαβή του δηλαδή, το Rafale να επιχειρεί στο Αιγαίο. Θα πρέπει να περιμένουμε μερικές εβδομάδες.  

Το Rafale θα παραμείνει για ένα χρονικό διάστημα στη Γαλλία προκειμένου να εκπαιδευτούν πάνω σε αυτό και άλλοι Έλληνες πιλότοι. Άλλωστε ένα αεροσκάφος μόνο του όσο προηγμένο κι αν είναι δεν κάνει και μεγάλη διαφορά. 

Αλλά, από την 21η Ιουλίου θα αρχίσει να μετρά  αντίστροφα ο χρόνος για την απόκτηση και των 18 Rafale. Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης θα παραδίδεται ένα κάθε μήνα στην Πολεμική Αεροπορία. 

Και τότε τα Rafale θα έρθουν με Έλληνες πιλότους να προσγειωθούν στην Τανάγρα, στην 114 Πτέρυγα Μάχης, η οποία τελευταίως έχει αναβαθμιστεί και με την ενεργοποίηση των Mirage 2000-5.