Δεν θέλουν να δώσουν πίσω στην Ρωσία τους S-400 οι ΤούρκοιΤη στάση της Άγκυρας αναφορικά με το θέμα των S-400 εξήρε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, στη σημερινή συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του στην Αττάλεια.

Ελληνοτουρκικά: Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η συνάντηση του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος έφτασε από χθες (29/6) το βράδυ στην Αττάλεια όπου θα γίνουν οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Μάλιστα, ο πρώτος μετέφερε την εκτίμηση της Ρωσίας προς την Τουρκία, για τη στάση που τήρησε η χώρα αναφορικά με την ανάπτυξη της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Ρωσία, αλλά και τους S-400.

«Εκτιμήσαμε ιδιαιτέρως τη στάση της Τουρκίας σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της στρατιωτικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της πρόθεσης των Τούρκων φίλων μας να χρησιμοποιήσουν το πρώτο σύνταγμα του συστήματος αεράμυνας S-400 για να διασφαλίσουν την ασφάλειά τους» είπε συγκεκριμένα ο Λαβρόφ.

Σημειώνεται ότι προσφάτως, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ενημερώσει τον Αμερικανό ομόλογό του, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, ότι η στάση της Άγκυρας αναφορικά με το θέμα των S-400 παραμένει αμετάβλητη.

Εντούτοις, παρά τις επανειλημμένες αξιώσεις των ΗΠΑ, προκειμένου η Τουρκία να εγκαταλείψει τη συμφωνία, αλλά και τις επακόλουθες κυρώσεις, η Άγκυρα δεν αποχώρησε από τη συμφωνία με τη Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη