Έρχεται το 2022 το Okhotnik-Φόβος και τρόμος για τα Bayraktar



Ο επικεφαλής άμυνας της Ρωσίας αναμένει ότι οι εργασίες για το τελευταίο επιθετικό drone θα έχουν ολοκληρωθεί έως το 2022

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναμένει ότι οι εργασίες για το τελευταίο drone βαρέων επιθέσεων Okhotnik θα έχουν ολοκληρωθεί έως το 2022 και συνεπώς θα υπάρξει η ευκαιρία να υπογραφεί σύμβαση μεγάλης κλίμακας για την παράδοση του drone στα ρωσικά στρατεύματα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

“Ελπίζουμε ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το 2022 και θα είμαστε σε θέση να υπογράψουμε μια μεγάλη μακροπρόθεσμη σύμβαση για αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως συμβαίνει τώρα στις ένοπλες δυνάμεις. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε η βιομηχανία να γνωρίζει πώς να καταστρώσει σχέδια για τα επόμενα δέκα χρόνια και να παραγγείλει υλικά και άλλα εξαρτήματα”, δήλωσε ο επικεφαλής της άμυνας σε συνάντηση στην αεροπορική επιχείρηση Chkalov με έδρα το Νοβοσιμπίρσκ.

Το drone βαριάς κρούσης Okhotnik που αναπτύσσει το εργοστάσιο αεροσκαφών Νοβοσιμπίρσκ είναι ένα σημαντικό έργο στον τομέα αυτό. Οι συμβάσεις κύκλου ζωής που καλύπτουν το χρόνο από τη δημιουργία του drone μέχρι τη διάθεσή του γίνονται όλο και πιο σημαντικές σε αυτό το έργο, σημείωσε ο υπουργός Άμυνας.

“Σημαντικό είναι πως, μαζί με την UAC [United Aircraft Corporation], φτάσαμε στο επίπεδο του 82% για συμβάσεις κύκλου ζωής, το οποίο δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ πριν και είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις ένοπλες δυνάμεις. Πρέπει να προχωρήσουμε περαιτέρω προς αυτή την κατεύθυνση” είπε ο Σόιγκου.

Εδώ και αρκετά χρόνια, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ασχολείται με την ανάπτυξη, την εισαγωγή, και τον έλεγχο έξυπνου υλικού και χρησιμοποιεί τα πιο πρόσφατα επιτεύγματα στην τεχνητή νοημοσύνη, δήλωσε ο επικεφαλής άμυνας.

'Το έχουμε αποδείξει στη Συρία. Αυτό έχει αποδειχθεί αξιόπιστα και ουσιαστικά. Δεν είναι τυχαίο ότι μια μεγάλη ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών από την UAC και την εταιρεία Sukhoi και, ειδικότερα, από την Novosibirsk Aircraft Enterprise βρίσκονται στη Συρία. Εκπρόσωποι αμυντικών επιχειρήσεων και γραφείων σχεδιασμού είναι παρόντες εκεί για να ολοκληρώσουν, να επιθεωρήσουν και να αναπτύξουν νέα συστήματα και τις νέες δυνατότητές τους”, είπε ο Σόιγκου.