Συμπλοκή Ρομά με αστυνομικούς: Έπεσαν πυροβολισμοί - Συνελήφθησαν 8 άτομαΡομά συνεπλάκησαν με αστυνομικούς στην Καλλονή της Λέσβου, έπεσαν πυροβολισμοί από την πλευρά των αστυνονιμικών, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, οι Ρομά διέλυσαν ένα περιπολικό και εν τέλει συνελήφθησαν οκτώ άτομα! 

Οι συλληφθέντες Ρομά, γύρω στα 20 άτομα στο σύνολο τους,  αρνήθηκαν να συμμορφωθούν σε υποδείξεις αστυνομικών που κλήθηκαν να διερευνήσουν καταγγελία για διατάραξη ησυχίας. Συγκεκριμένα, τους εξύβρισαν, τους απείλησαν, κινήθηκαν εναντίον τους και τραυμάτισαν αστυνομικό, ενώ προκάλεσαν και φθορές σε περιπολικό όχημα. 

Περιπολικό με δυο αστυνομικούς κινήθηκε αρχικά προς το σημείο, όπου όμως δέχθηκε αρχικά τη λεκτική επίθεση των διασκεδαζόντων, αναγκάζοντας τους να αποχωρήσουν. Στη συνέχεια, όμως, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι Ρομά στράφηκαν προς γειτονικό σπίτι απ’ όπου θεώρησαν ότι προήλθε η καταγγελία, απειλώντας την ιδιοκτήτρια ότι «θα την κάψουν».

Ακολούθησε δεύτερη επέμβαση της Αστυνομίας, η οποία προκάλεσε την επίθεση εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί ο ένας από αυτούς. Το γεγονός προκάλεσε την επέμβαση του άλλου, ο οποίος και πυροβόλησε στον αέρα τρεις φορές για να εκφοβίσει τους επιτιθέμενους.

Το γεγονός προκάλεσε πανικό, μάλιστα μια έγκυος γυναίκα που συμμετείχε στο γλέντι λιποθύμησε, με τους επιτιθέμενους να θεωρούν ότι χτυπήθηκε από σφαίρα. Οι αστυνομικοί τράπηκαν σε φυγή ενώ οι Ρομά βανδάλισαν το περιπολικό αυτοκίνητο που είχε αφεθεί πίσω.

Για την αντιμετώπιση του περιστατικού στην Καλλονή μετέβη ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία και προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν επτά άνδρες, εκ των οποίων ένας ανήλικος 17 ετών και μια γυναίκα.

loading...