Οι Απελευθερωτικές Δυνάμεις Αφρίν ανακοίνωσαν νέες επιθέσεις στις τουρκικές δυνάμεις



Το Σάββατο, 21 Αυγούστου 2021, οι Απελευθερωτικές Δυνάμεις Αφρίν (HRE) ανακοίνωσαν ότι οι μαχητές τους εκτέλεσαν σειρά επιθέσεων εναντίον του τουρκικού Στρατού και των αντιπροσώπων του στo βόρειο Κυβερνείο του Χαλεπίου, στην Συρία, από 14 έως 19 Αυγούστου.

Σε ανακοίνωση τους, οι ΑΔΑ, απαρίθμησαν τις επιθέσεις ως εξής:

Την 14η Αυγούστου, ένας μισθοφόρος της Τουρκίας σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή των ΑΔΑ κοντά στην πόλη Μαρέα. Τρεις ακόμη μαχητές τραυματίστηκαν όταν οι HRE χτύπησαν, με αντιαρματικό καθοδηγούμενο πύραυλο, φυλάκιο κοντά στην πόλη Καλγιμπρίν.

Την 15η Αυγούστου, μαχητές των HRE χτύπησαν με βαρέα όπλα μια τουρκική στρατιωτική βάση κοντά στην πόλη του Αζάζ . Δεν αναφέρθηκαν απώλειες ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Την 16η Αυγούστου, ένας μισθοφόρος της Τουρκίας σκοτώθηκε και καταστράφηκε η μοτοσυκλέτα του μετά από επίθεση μαχητών των HRE κοντά στην πόλη Τζαντάρης στο Αφρίν.

Την 19η Αυγούστου, μαχητές των HRE κατέστρεψαν, με αντιαρματικό καθοδηγούμενο πύραυλο, ένα όχημα που μετέφερε τούρκους Στρατιώτες κοντά στην πόλη Κουμπλέχ και έπειτα χτύπησαν ένα δεύτερο όχημα που προσπαθούσε να διασώσει τους τραυματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να σκοτώθηκαν πέντε τούρκοι Στρατιώτες.

Η τουρκική πλευρά δήλωσε ότι οι HRE υπερβάλλουν με τα αποτελέσματα των επιθέσεων. Το τουρκικό υπουργείο εθνικής άμυνας δεν αναγνώρισε καμία απώλεια στο Χαλέπι της Συρίας την 19η Αυγούστου.

Αρχές του 2018 ο κουρδικός Στρατός και οι σύμμαχοι τους κατέλαβαν την κουρδική περιοχή του Αφρίν. Έκτοτε, ομάδες κούρδων ανταρτών, συμπεριλαμβανομένων των HRE, διεξάγουν ανταρτικές επιχειρήσεις στο Αφρίν και άλλες περιοχές βορείως του Κυβερνείο του Χαλεπίου, που είναι κατεχόμενες από την Τουρκία.

Πηγή: southfront.org