Τούρκοι και Καταριανοί κομάντος εξασκούνται σε στρατιωτικά σενάρια απόβασης-Ανθελληνικά σχέδια σε συνεργασία με Κατάρ-Πακιστάν



Στρατιωτικός άξονας Τουρκίας-Κατάρ-Πακιστάν έχει στόχο την Α.Μεσόγειο και την Λιβύη

Κοινές ασκήσεις αποβατικού χαρακτήρα διεξάγουν στο πλαίσιο της τουρκικής Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στην Σμύρνη, Τούρκοι και Καταριανοί Πεζοναύτες. Οι Τούρκοι τις ονόμασαν ''Ομάδες Αμφιβίων επιχειρήσεων υποστήριξης και προστασίας", ενώ σε αυτές συμμετέχουν 35 πεζοναύτες του Πολεμικού Ναυτικού του Κατάρ.

Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι πριν μερικές ημέρες η τουρκική φρεγάτα TCG GÖKÇEADA πραγματοποίησε «κοινή εκπαίδευση» στην Ανατολική Μεσόγειο με την πακιστανική φρεγάτα PNS ZULFIKAR.

Μετά τις ναυτικές ασκήσεις, η πακιστανική Φρεγάτα PNS ZULFIKAR, συνέχισε με την υποστήριξη της τουρκικής ναυτικής επιχείρησης “Μεσογειακή Ασπίδα” στην ίδια περιοχή, με στόχο δήθεν την.... θαλάσσια ασφάλεια στην περιοχή.

Για τον ίδιο λόγο η τουρκική φρεγάτα TCG Gediz ευρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, υλοποιώντας πανούργο τουρκικό σχέδιο που αφορά την συνεχή παρουσία μονάδων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και περιοδικά του Πακιστάν και του Κατάρ στην Α.Μεσόγειο.
 
Επίσης είχαμε απόφαση για επέκταση των κοινών επιχειρήσεων στρατιωτικού χαρακτήρα στην Α. Μεσόγειο αλλά και αλλού, σε συνάντηση στις 07 Ιουλίου 2021,καθώς Άγκυρα & Ισλαμαμπάντ συμφώνησαν να ενισχύσουν περαιτέρω τις στρατιωτικές σχέσεις τους.

Αυτό ήταν και το μήνυμα της συνάντησης του Τούρκου Α/ΓΕΣ αντιστρατήγου  Umit Dundar με τον Πακιστανό Α/ΓΕΣ στρατηγό Κιαμάρ Γιαντ, με τις συναντήσεις αυτές να έχουν πυκνώσει τους τελευταίους οχτώ μήνες.

Οι Τούρκοι, μετά τον πόλεμο της Λιβύης, έχουν στόχο την υφαρπαγή των κοιτασμάτων μαζί με το Κατάρ και μέσω της κυβέρνησης του νέου φιλότουρκου πρωθυπουργού, ενώ αυξάνεται συνεχώς η φιλοδοξία τους για έλεγχο στα μεγάλα πεδία της Ανατολικής Μεσογείου.

Από τη Λιβύη έως την Αρμενία, και από τη Μεσόγειο έως τον Εύξεινο Πόντο, ο Τούρκος ηγέτης συνεχίζει να προσπαθεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο, με την υποστήριξη των φίλων του στη Ντόχα αλλά και των Πακιστανών.

Τα σχέδια της Τουρκίας για επέκταση των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών των Κατεχομένων στην Κύπρο και οι προκλήσεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για την εξερεύνηση και εκμετάλλευση του αερίου αμφισβητούνται με σθεναρό τρόπο από την Ελλάδα και τη Γαλλία, ενώ η Αίγυπτος του Αλ Σίσι συνεργάζεται ακόμη και με το Ισραήλ σε ερευνητικά σχέδια στην περιοχή.

Στην ίδια την Τουρκία, υπό την πλήρη κυριαρχία του Ερντογάν, παρατηρείται μια σαφής πορεία προς τον ισλαμισμό της κοινωνίας, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος δεν ενεργεί ως δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος, αλλά ως σουλτάνος, επικεφαλής ολόκληρου του ισλαμικού και “τουρκικού” κόσμου.

Με την Αμερική να έχει τα δικά της θέματα και την Ευρώπη να έχει “γονατίσει” από την πανδημία, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο τυχοδιώκτης Ερντογάν, και οι “φίλοι του”, υποστηρίζουν τους πιο ακραίους εκπροσώπους του ισλαμικού εξτρεμισμού στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, τον Καύκασο, ακόμη και στην Ευρώπη.