Πυρκαγιές στην Αττική: Εικόνες μέσα από τα πιλοτήρια των ελικοπτέρων των ΕΔ



Η φωτιά στην Αττική έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις με τα πύρινα μέτωπα να μεγαλώνουν και να δημιουργούν μια ανεξέλεγκτη κατάσταση που απαιτεί την συντονισμένη δράση των δυνάμεων της πυροσβεστικής, των εθελοντών αλλά και του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που δίνουν απίστευτες μάχες με τις φλόγες για να αντιμετωπίσουν και να περιορίσουν την καταστροφή.


Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας δημοσίευσε απίστευτα πλάνα μέσα από τα πιλοτήρια ελικοπτέρων και αεροσκαφών κατά την διάρκεια επιχειρήσεων κατάσβεσης στις Αφίδνες και στα υπόλοιπα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει στην μαζική φωτιά στην Αττική, με τις εικόνες πραγματικά να αποτυπώνουν την πύρινη λαίλαπα και την υπεράνθρωπη προσπάθεια των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται πως μόνο το βράδυ της 5ης προς την 6η Αυγούστου διατέθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις στον νομό Αττικής 11 Μηχανήματα Μηχανικού με το ανάλογο προσωπικό όλων των κλάδων σε προκαθορισμένο σημείο στον Άγιο Στέφανο, Τμήμα του 747 Τάγματος Μηχανικού με 2 πυροσβεστικά οχήματα, 1 όχημα Διοικήσεως και 1 φορειοφόρο όχημα στις Αφίδνες, Λόχος Ειδικών Δυνάμεων στη Σκάλα Ωρωπού, Λόχος Ειδικών Δυνάμεων στο Πόρτο Γερμενό, Τμήμα 160 ατόμων με 8 οχήματα στις Αφίδνες και Εκπομπή 15 εποχούμενων περιπόλων σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, με αποστολή επιτήρησης.

Επιπλέον, σήμερα, αναμένονται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων, στον Αυλώνα, τρία πυροσβεστικά άρματα με τους αντίστοιχους αρματοφορείς, τα οποία με την άφιξή τους θα τεθούν σε ετοιμότητα άμεσης διάθεσης.

Τα μέλη του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού χαρακτηρίζονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ως «οι κομάντος» του Μηχανικού. Και όχι άδικα. Το 747 ΕΤΜΧ, στελεχωμένο με άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό, διαθέτοντας κατάλληλα μέσα και υλικά, είναι πάντα έτοιμο για την εκπλήρωση της αποστολής του και πάντα στη διάθεση της Πατρίδας, στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς και της μέριμνας. Δεν είναι τυχαίο ότι σπεύδουν όπου χρειαστεί, όπως είχε γίνει για παράδειγμα στις καταστροφικές πλημμύρες της Μάνδρας το 2017.