Μαχητικός ο ΣΟΕΔ: Συνάντηση με εκπροσώπους Διοικητικών Συμβουλίων Πολιτικών Υπαλλήλων ΥΕΘΑΣε ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Βόλο μεταξύ  εκπροσώπων των Διοικητικών Συμβουλίων Πολιτικών Υπαλλήλων ΥΕΘΑ και του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος κ. Ηλίας Τσανακτσής (307 ΠΕΒ)και ο αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Κυπαρισσός (111 Π.Μ)  του Σωματείου Εργαζομένων ΥΕΘΑ Μαγνησίας καθώς και εκπρόσωποι του Σωματείου Διοικητικών και Τεχνικών Υπαλλήλων του 304 ΠΕΒ ο πρόεδρος κ. Γιώργος Φωτόπουλος και ο γενικός γραμματέας κ. Γιώργος Χαχούδης. Από την πλευρά του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων(ΣΟΕΔ)  παραβρέθηκε ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Κοντούρης και το μέλος κ. Δημήτριος Σκρίμπας.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης αυτής συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τόσο το στρατιωτικό όσο και το πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε διαφορετικό εργασιακό καθεστώς εργάζονται για ένα κοινό σκοπό ο καθένας από τη μεριά του.

Ειδικότερα αναπτύχθηκαν  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους ( Ιατροφαρμακευτική κάλυψη, χρήση Λεσχών, Στεγάσεις, ΚΑΑΥ κτλ) και αποφασίστηκε η έναρξη συνεργασίας, αλληλοστήριξης των σωματείων, αλλά και η διοργάνωση κοινών δράσεων στο άμεσο μέλλον.

Με την ευκαιρία αυτής της συνάντησης οι συμμετέχοντες εκφράζουν τις ευχαριστίες τους σε όλους όσους συμμετείχαν ενεργά στην κατάσβεση των πυρκαγιών που ταλαιπώρησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα περιοχές της Ελλάδας και ιδιαίτερα  στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Τέλος δηλώνουν την αμέριστη συμπαράσταση τους στους πολίτες των πυρόπληκτων περιοχών με την ευχή για γρήγορη αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιούργησαν αυτές οι καταστροφικές πυρκαγιές.

Εκπρόσωπος Τύπου ΣΟΕΔ
Άρτεμις Καλαμογιώργου Δημοσιογράφος