Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Παίρνουν σειρά οι ένστολοι - Ανακοινώσεις μόλις εγκριθεί το εμβόλιο από τον ΕΜΑΗ κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανοίξει τη βεντάλια της υποχρεωτικότητας, έτσι μετά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε δομές υγείας φτάνει η σειρά των ένστολων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση περιμένει την πλήρη έγκριση του εμβολίου της Pfizer από τον ΕΜΑ, ώστε να ανακοινώσει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και για άλλες ομάδες εργαζόμενων. 

Χθες, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, όσο και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και για άλλες ομάδες εργαζομένων. 

Ο Γ.Οικονόμου είπε πως είναι από τα ενδεχόμενα που θα αξιολογηθούν και θα απασχολήσουν τις επιτροπές των ειδικών και τις ανακοινώσεις της Τρίτης. «Η χώρα και η κυβέρνηση θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο επιστροφής σε περιπέτειες που ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα. Με ό,τι εργαλείο έχουμε, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να πείθουμε να αυξάνονται τα ποσοστά των εμβολιασμένων και να θωρακίσουμε τη δημόσια σφαίρα», υπογράμμισε.

Ενώ ο Γ.Γεραπετρίτης είπε: «Παραμένει πάντοτε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει επέκταση του μέτρου αυτού σε μεταγενέστερο χρόνο, αναλόγως με την εξέλιξη του ιού και των δεδομένων»

Εκτός από τους ένστολους και άλλες ομάδες εργαζόμενων στο δημόσιο αναμένεται να πάρουν σειρά. 


Η έγκριση του εμβολίου της Pfizer ανοίγει την βεντάλια της υποχρεωτικότητας στις ΗΠΑ

Ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 θα γίνει υποχρεωτικός στον αμερικανικό στρατό μετά την οριστική έγκριση του σκευάσματος των Pfizer/BionTech, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας. 

«Τώρα που το εμβόλιο της Pfizer εγκρίθηκε, το υπουργείο θα εκδώσει οδηγία που θα απαιτεί από όλα τα μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων να εμβολιαστούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Η απόφαση του FDA θα δημιουργήσει μια σειρά από απαιτήσεις υποχρεωτικών εμβολιασμών σε νοσοκομεία, κολέγια, εταιρείες και άλλους οργανισμούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η United Airlines ανακοίνωσε ότι οι υπάλληλοί της θα πρέπει να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού εντός πέντε εβδομάδων από την έγκριση των κανονιστικών αρχών.