«Μέτωπο» Αιγύπτου – Αλγερίας κατά του εκλεκτού της Τουρκίας στην Τυνησία«Μέτωπο» φαίνεται ότι έχουν διαμορφώσει Αιγύπτος και Αλγερία κατά του εκλεκτού της Τουρκίας στην Τυνησία. 

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και ο υπουργός Εξωτερικών της Αλγερίας Ραμντάν Λαμάμρα εξέφρασαν σήμερα Κυριακή την πλήρη στήριξή τους στον Τυνήσιο πρόεδρο Καΐς Σάγεντ, ανακοίνωσε η αιγυπτιακή προεδρία, εν μέσω της πολιτικής κρίσης στην Τυνησία.

«Επιτεύχθηκε συναίνεση (…) για την πλήρη στήριξη του Τυνήσιου προέδρου Καΐς Σαΐντ και για όλα όσα θα διατηρήσουν τη σταθερότητα στην Τυνησία και θα εφαρμόσουν τη βούληση και τις επιλογές του αδελφού τυνησιακού λαού, προκειμένου να διατηρηθούν οι δυνατότητές του και η ασφάλεια της χώρας» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση που είχαν ο Σίσι με τον επικεφαλής της αλγερινής διπλωματίας.

O πρόεδρος της Τυνησίας αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και να παύσει την κυβέρνηση του προερχόμενου από το ισλαμικό κόμμα Εναχντά πρωθυπουργού, Χασέμ Μεσισί. Ο πρόεδρος της τυνησιακής Βουλής, Ρασίντ Γκανούσι, ηγέτης του Ενάχντα, του μεγαλύτερου κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού, και ομοτράπεζος του Ερντογάν, έχει κάνει λόγο για «πραξικόπημα».

Το ισλαμικό Εναχντά διατηρεί στενές σχέσεις με την Άγκυρα, με την Τυνησία να θεωρείται ως το τελευταίο προπύργιο των Αδελφών Μουσουλμάνων στη Μέση Ανατολή το οποίο στηρίζει ο πρόεδρος της Τουρκίας.