''Απόρθητος'' ο Έβρος: Καταδρομείς ανέλαβαν τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης στα ελληνοβουλγαρικά σύνοραΣτελέχη των Ειδικών Δυνάμεων εγκαταστάθηκαν στο Σουφλί - Drones, ζέπελιν και 400 συνοριοφύλακες στη «μάχη» της φύλαξης

Άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και συγκεκριμένα Καταδρομείς, ανέλαβαν ήδη τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης στα ελληνοβουλγαρκά σύνορα του Έβρου, προκειμένου να “σφραγιστεί” από το Ορμένιο ως τον ορεινό όγκο του Σουφλίου στα όρια με το νομό Ροδόπης, η δράση των κυκλωμάτων διακινητών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Evros-news.gr και με βάση όσα αναφέρθηκαν κατά την χθεσινή επίσκεψη των υπουργών Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη στον Έβρο, ήδη έχουν εγκατασταθεί σε Ορμένιο και Σουφλί οι Καταδρομείς από τις Ειδικές Δυνάμεις και ανέλαβαν δράση. Αυτό έγινε στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 30 του Ορμενίου στο Τρίγωνο Ορεστιάδας, το οποίο υπολειτουργούσε το προηγούμενο χρονικό διάστημα και τις τελευταίες ημέρες μεταφέρθηκαν με απόφαση του Δ’ Σώματος Στρατού και έγκριση φυσικά από το Πεντάγωνο, άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίοι άρχισαν να περιπολούν σε απόσταση από το Ορμένιο έως τους Μεταξάδες Διδυμοτείχου.

Επίσης, στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων εγκαταστάθηκαν στο Σουφλί και συγκεκριμένα στην 50η Ταξιαρχία και έχουν την ευθύνη ελέγχου του ορεινού όγκου της περιοχής, στα Πομακοχώρια, από τους το Δέρειο και μέχρι τα σύνορα με το νομό Ροδόπης. Εκεί όπου πάρα πολλές φορές όλους αυτούς τους μήνες, η παρουσία καθημερινά δεκάδων, αν όχι εκατοντάδων λαθρομεταναστών, που προκαλούν φόρο, ανησυχία και σε κάποιες περιπτώσεις και τρόμο στους μουσουλμάνους κυρίως κατοίκους των χωριών αυτής της περιοχής.

Με την απόφαση για ενεργοποίηση λοιπόν παράλληλα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων, αφού φράχτης και εμπόδια δεν μπορούν να μπουν επειδή πρόκειται για σύνορα δύο χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιστεύεται πως θα δοθεί λύση στο πρόβλημα που υπήρχε εδώ και μήνες και διογκώνονταν τον τελευταίο καιρό.

Θωράκιση Έβρου: Drones, ζέπελιν και 400 συνοριοφύλακες στη «μάχη» της φύλαξης
Η επιπλέον θωράκιση του Έβρου έχει ως απώτερο σκοπό να αποτελέσει τροχοπέδη στις τυχόν νέες προσφυγικές ροές από το Αφγανιστάν, μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στην ασιατική χώρα.

Έτσι, τα ελληνικά σύνορα στον Έβρο θα επιτηρούνται από drones και ζέπελιν.

Παράλληλα, στην «μάχη» της φύλαξης θα είναι θερμικές κάμερες, ραντάρ, και φυσικά μικτές περιπολίες στρατού και αστυνομίας.

Σημειώνεται δε ότι για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων έχουν προσληφθεί και 400 νέοι συνοριοφύλακες.
Χθες, οι υπουργοί Άμυνας και Προστασίας του Πολίτης επιθεώρησαν φυλάκια στον Έβρο αλλά και τον Φράχτη, οι εργασίες του οποίου έχουν ολοκληρωθεί.