Ο Στρατός των ΗΠΑ δοκίμασε νέο σύστημα απεικόνισης επί κάσκας σε AH-64E Guardian Apache



Ο Αμερικανικός Στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε δοκιμή ενός νέου συστήματος απεικόνισης επί κάσκας (HMD : Helmet Mounted Display) σε επιθετικό ελικόπτερο AH-64E Guardian Apache. Το νέο HMD είναι έγχρωμο, παράγει υψηλής ευκρίνειας εικόνα και έχει την ικανότητα όρασης See-thru. 

Το σύστημα προορίζεται για την αντικατάσταση του υφιστάμενου συστήματος IHDSS (Improved Helmet and Display Sight System) των AH-64 Apache, ενώ αποτελεί και επιλογή για τα προγράμματα νέων ελικοπτέρων FARA (Future Attack Reconnaissance Aircraft) και FLRAA (Future Long-Range Assault Aircraft). 

Συνολικά έγιναν 23 πτήσεις, από 17 χειριστές (30 ώρες πτήσης). Το νέο σύστημα βελτιώνει τη φονικότητα του ελικοπτέρου, ενώ η ικανότητα See-thru εκμηδενίζει τους περιορισμούς όρασης που επιβάλει το πιλοτήριο. 

Η ασφάλεια πτήσης είναι μεγαλύτερη, ο φόρτος εργασίας των χειριστών μειώνεται και γενικά αυξάνει η αποτελεσματικότητα του ελικοπτέρου. Το σύστημα προβάλει όλες τις πληροφορίες που θέλει ο χειριστής, σε απεικόνιση δύο και τριών διαστάσεων.