Οι επόμενες κινήσεις του Αλκιβιάδη Στεφανή-Πού θα είναι υποψήφιος;



Δεν πέρασε στα ψιλά η «εκθρόνιση» του Στρατηγού εν αποστρατεία Αλκιβιάδη Στεφανή από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, και σενάρια που έχουν διαρρεύσει κεντρικά από τη ΝΔ, θέλουν τον τέως υφυπουργό Εθνικής Άμυνας να διεκδικεί τη θέση του Περιφερειάρχη, ανατρέποντας στις επόμενες εκλογές τον Κώστα Μουτζούρη.

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ

Η έξοδος του Αγιασώτη στην καταγωγή Αλκιβιάδη Στεφανή από την κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες «αντισταθμίστηκε με ένα αξιοπρόσεχτο «φύλλο πορείας» για να επιστρατεύσουμε και στρατιωτική ορολογία. Το «φύλλο πορείας» του κ. Στεφανή έχει προορισμό το βορρά και συγκεκριμένα την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.»

Οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από τη ΝΔ θέλουν τον κ. Στεφανή να διεκδικεί να κατακτήσει εδάφη του… Α. Σαμαρά τα οποία ο πρώην πρωθυπουργός κατέχει μέσω ενός δικού του ανθρώπου του Κώστα Μουτζούρη.

Ο κ. Μουτζούρης, θυμίζουν, έχει εκλεγεί ως «αντάρτης», δεν ήταν ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ. Και κατά πάσα πιθανότητα βαφτίζουν τον Κώστα Μουτζούρη «Σαμαρικό» λόγω της στήριξης που φαίνονταν να του παρείχε ο βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου προεκλογικά.

Τι λένε τα δημοσιεύματα

Παράλληλα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι σχέσεις Μουτζούρη με την κυβέρνηση και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό παραμένουν παγωμένες: «Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει μετριαστεί ο θυμός από τότε που είδε το φως της δημοσιότητας βίντεο στο οποίο ο κ. Μουτζούρης ακουγόταν  να λέει «να κι αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός», κάνοντας μάλιστα και τη χαρακτηριστική κίνηση.» Μάλιστα τότε είχε διαρρεύσει ότι είχε διαφοροποιηθεί από τη στάση Μουτζούρη και ο Χ. Αθανασίου, ο οποίος θυμίζουμε ότι υποδείκνυε τα…Τοκμάκια για νέο προσφυγικό καταυλισμό. Πάντως και σήμερα με κάθε ευκαιρία ο Κ. Μουτζούρης επισημαίνει την αντίθεσή του στη δημιουργία νέων δομών.

Ο Στεφανής λοιπόν, λένε οι ίδιες πηγές ότι θα είναι «ο πολιορκητικός κρίκος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προσπάθεια να αλώσει το κάστρο του κ. Μουτζούρη».

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι ο κ. Στεφανής θα καταφέρει να κερδίσει τη μάχη καθώς ξέρει την περιοχή: «Ο κ. Στεφανής, συντηρητικών απόψεων, μπορεί να υπηρετήσει τη σκληρή γραμμή που θέλει η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό χωρίς όμως να την εκθέτει με ακραίες απόψεις όπως αυτές που, όπως λένε, εκφράζει ο κ. Μουτζούρης».

«Οποιοσδήποτε αντίπαλος είναι ευπρόσδεκτος, κι ας κερδίσει ο καλύτερος» απαντά το περιβάλλον Μουτζούρη.

Τώρα το αν το περιβάλλον του πρωθυπουργού επιθυμεί να πολιορκήσει τον Κώστα Μουτζούρη ή τον ίδιο.. τον Χ. Αθανασίου μέσω του Αλκιβιάδη Στεφανή στις αυτοδιοικητικές ή και βουλευτικές εκλογές, είναι κάτι που θα φανεί. Γιατί άλλες πληροφορίες ήθελαν τον κ. Στεφανή υποψήφιο στις βουλευτικές εκλογές στον Ν. Λέσβου.

Εξάλλου ήταν σε εξέλιξη μια συζήτηση μεταξύ της παράταξης Μουτζούρη και της παράταξης της Χριστιάνας Καλογήρου που όμως δεν απέφερε καρπούς. Δεν ξεχνιέται επίσης και η προεκλογική έριδα των επικεφαλής των παρατάξεων, καθώς η ΝΔ είχε δώσει επίσημο χρίσμα στη Χ. Καλογήρου και έβλεπε ότι πολλά στελέχη της ΝΔ στήριζαν τον Κ. Μουτζούρη. Συνεπώς θα είναι δύσκολο για τον σημερινό περιφερειάρχη να πάρει επίσημο χρίσμα από την κυβέρνηση στις επόμενες περιφερειακές εκλογές.