Φράγκος: Κανείς δεν πολεμά για άλλον. Χρειάζεται ενίσχυση ΕΔ και αύξηση θητείας (ΒΙΝΤΕΟ)



Φραγκούλης Φράγκος στο pagenews.gr: O Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ έκανε μία αποτίμηση της αποχώρησης των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν.

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος, μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη, όπου έκανε μία αποτίμηση της αποχώρησης των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, γεγονός που έφερε τους Ταλιμπάν στην εξουσία.

«Καμπανάκι» για τη συμπεροφορά ΗΠΑ προς τους συμμάχους τους

Ο Στρατηγός ε.α. έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις ΗΠΑ, τονίζοντας πως έχουν αποδειχθεί αναξιόπιστοι στους συμμάχους τους, φέρνοντας ως παράδειγμα όχι μόνο τους Αφγανούς αλλά και τους Κούρδους και τόνισε πως πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή και από μεριάς της χώρας μας, η οποία θα μπορούσε όπως είπε να οδηγηθεί σε μια επώδυνη διαπραγμάτευση με την Τουρκία όσον αφορά την ΑΟΖ.

Ενίσχυση ενόπλων δυνάμεων

Στη συνέχεια ο κ. Φράγκος δήλωσε πως χρειάζεται ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων και αύξηση της στρατιωτικής θητείας σε 15 ή 18 μήνες, η οποία όμως θα συνοδεύετεαι και με έμισθη εκπαίδευση για το δεύτερο μισό, ώστε να μπορούν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης να αποκτούν και ένα δίπλωμα με τις ειδικότητες στις οποίες θα εκπαιδευτούν κατά τη διάρκεια της θητείας. Παράλληλα, άσκησε κριτική προς το πολιτικό σύστημα και ανέφερε πως δεν μπορούν οι Ένοπλες Δυνάμεις να ενισχυθούν, όταν όποτε πλησιάζουν εκλογές ανακοινώνονται μείωση θητείας ή προσλήψεις.

Όσον αφορά τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε ξεκάθαρα πως θα πρέπει να σταματήσουμε να αγοράζουν εξοπλισμό από προμηθευτές, με σκοπό την ευνοϊκότερη μεταχείριση από αυτές τις χώρες, κάτι που όπως είπε σταματά με την ολοκλήρωση της αγοράς και να αφήσουμε ελεύθερα τα στρατιωτικά επιτελεία, τα οποία γνωρίζουν τι είναι αυτά που χρειάζονται καλύτερα από όλους. Εκτίμησε πως μετά από αυτό ο εξοπλισμός θα πρέπει να γίνει με βάση τα υφιστάμενα κονδύλια.

Πως επιβάλλει τη θέλησή της η Τουρκία

Όσον αφορά την εγχώρια αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας, δήλωσε πως οι μονάδες στη γειτονική χώρα δεν υστερούν σε τίποτα και δήλωσε πως μονάδες τέτοιες υπάρχουν και στη χώρα μας όμως η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, παραμένει ανεκμετάλλευτη, για τους λόγους που προανέφερε.

Όσον αφορά τα επιχειρησιακά δόγματα της Τουρκίας δήλωσε πως η Τουρκία επιβάλλει τη θέλησή της μέσω της αποδυνάμωσης του αντιπάλου, δια μέσου των συμμάχων της. Όπως είπε αυτό η Τουρκία το επιδιώκει και για τη χώρα μας και για αυτό σημείωσε πως πρέπει να αναδείξουμε όλα όσα κάνει η Τουρκία προς αυτή την κατεύθυνση.

Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, εκτίμησε πως χρειάζεται τη χώρα μας, όμως δήλωσε πως «δεν υπάρχει» για τη χώρα μας και εκτίμησε πως χρειάζεται μια συνολική αλλαγή στην πολιτική που ακολουθεί, η οποία θα βασίζεται στο σεβασμό των συνόρων των συμμάχων του.

Δείτε το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ:



ΠΗΓΗ