Ναγιέφ αλ Χατζράφ σε Νίκο Δένδια: «Η Ελλάδα καταλαβαίνει καλύτερα την περιοχή και τον πολιτισμό της σε σύγκριση με άλλα κράτη»Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε την Τετάρτη στον ΟΗΕ με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου Ναγιέφ αλ Χατζράφ.
 
Κατά τη συζήτηση εξετάσθηκε η εφαρμογή του Μνημονίου Συνεργασίας που είχαν υπογράψει οι ανωτέρω, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών στο Ριάντ τον περασμένο Απρίλιο.

Συγκρατείται η αποστροφή του Κουβεϊτιανού αξιωματούχου περί ενίσχυσης της συνεργασίας αυτής, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Η Ελλάδα καταλαβαίνει καλύτερα την περιοχή και τον πολιτισμό της σε σύγκριση με άλλα κράτη» [της Ευρωπαϊκής Ένωσης].

Ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, επισημαίνοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης των ακραίων ιδεολογιών και σε άλλες χώρες της περιοχής, ιδιαίτερα υπό το φως Αμερικανικής αναδίπλωσης, όπως για παράδειγμα από το Ιράκ.

Από πλευράς του ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην ενδυνάμωση της ελληνικής παρουσίας στην περιοχή του Κόλπου και στο πλαίσιο αυτό έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάπτυξη συστοιχίας του αντιπυραυλικού συστήματος Patriot στην Σαουδική Αραβία.

loading...