Ένοπλες Δυνάμεις: «Στολίδια» οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του ΓΕΣ – Ασφάλεια για γονείς στρατιωτικούς



ΓΕΣ: Ιδανικό περιβάλλον για παιδιά, σιγουριά και ηρεμία στους γονείς – Έμπρακτη μέριμνα της στρατιωτικής ηγεσίας για τις ανάγκες του προσωπικού.

Την προσωποκεντρική τακτική της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων αναδεικνύει για μια ακόμη φορά το Newsbomb.gr, φέρνοντας στο «φως» δράσεις οι οποίες για πολλούς παραμένουν άγνωστες.

Η μέριμνα για το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί κεντρική συνιστώσα της πολιτικής που ακολουθεί το ΓΕΕΘΑ, με τον Αρχηγό, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τους Αρχηγούς των τριών Κλάδων να επιβεβαιώνουν στην πράξη πως για αυτούς, το ισχυρότερο «οπλικό σύστημα» της χώρας είναι το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Έμπρακτη απόδειξη αποτελεί η απρόσκοπτη και σταθερή υλοποίηση των δράσεων για την αναβάθμιση των κοινωνικών παροχών στις οικογένειες του Στρατιωτικού προσωπικού, σε τομείς που αφορούν, όχι μόνο την εξέλιξη και σταδιοδρομία των στελεχών, αλλά και των οικογενειών τους.

Η δυναμική αυτή προσπάθεια έγινε ορατή πριν μερικές ημέρες, όταν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, εγκαινίασε μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνη Οικονόμου, το νέο συγκρότημα ξενώνων της Φρουράς Θεσσαλονίκης στο Στρατόπεδο «ΚΩΤΤΑ» και τον 3ο Βρεφονηπιακό Σταθμό (3ο ΒΝΣ) στο Στρατόπεδο «ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΛΥΚΑ».

Ο Αρχηγός ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης και ο ΓΓ του υπουργείου Άμυνας, Αντώνης Οικονόμου επιβλέπουν τις εγκαταστάσεις του 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, παραδόθηκαν προς χρήση 12 διαμερίσματα ξενώνων, τα οποία προήλθαν από την πλήρη μετατροπή και ανακαίνιση του κτηρίου του παλαιού 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως (παλαιό 424 ΓΣΝΕ). Οι νέοι ξενώνες ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες οικιστικές απαιτήσεις και παρέχουν άριστες συνθήκες διαμονής για το στρατιωτικό προσωπικό και τις οικογένειές του.

Όσο για τον νέο και σύγχρονο Βρεφονηπιακό Σταθμό, φιλοξενείται στο πάρκο του Γ΄ Σώματος Στρατού (Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ») στο Πεδίο του Άρεως, είναι δυναμικότητας 18 νηπίων και πλήρως εφοδιασμένος με όλα τα απαραίτητα για τη λειτουργία του μέσα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Είναι προφανές πως τα παιδιά των στρατιωτικών θα βρουν στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΓΕΣ ένα περιβάλλον φιλικό, γεμάτο χρώματα και εικόνες, ένα περιβάλλον ιδανικό για κάθε παιδί, που τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες υγιεινής και εξασφαλίζει στους γονείς την απαραίτητη ηρεμία, σιγουριά και ασφάλεια.

Είναι άλλωστε πολύ σημαντικό, τις πολλές ώρες που οι στρατιωτικοί βρίσκονται σε στρατόπεδα, ασκήσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και αποστολές, να είναι ήρεμοι πως τα παιδιά τους βρίσκονται σε ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον. Την ηρεμία αυτή φροντίζουν να παρέχουν κάθε στιγμή οι εκπαιδευτικοί των Βρεφονηπιακών Σταθμών του ΓΕΣ σε όλη την Ελλάδα, που αξίζει να τονίσουμε πως πρόκειται για επαγγελματίες, απόφοιτους κυρίως της φημισμένης για το υψηλότατο επίπεδο εκπαίδευσης, Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής.

Πού βρίσκονται οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του ΓΕΣ – Τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά
Πώς μπορούν όμως οι στρατιωτικοί να πάνε τα παιδιά τους στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΓΕΣ;

Κατ’ αρχάς, ας δούμε αναλυτικά πού έχει Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΓΕΣ σε όλη την Ελλάδα.

Τα κριτήρια επιλογής παιδιών

Τα κριτήρια επιλογής των παιδιών για την εγγραφή τους στους ΒΝΣ και η μοριοποίηση τους, καθορίζονται στην ΠαΔ 4-52/2020/ΓΕΣ/ΔΥΓ, η οποία βρίσκεται στην Ηλεκτρονική Πύλη Διαδικτυακών Υπηρεσιών, στην κατηγορία Στρατιωτικά Δημοσιεύματα.

Χρόνος υποβολής δικαιολογητικών

Οι αιτήσεις υποβάλλονται, από τους ενδιαφερόμενους, σύμφωνα με τα υποδείγματα των Παραρτημάτων «Β» και «Γ» της ΠαΔ 4-52/2020/ΓΕΣ/ΔΥΓ, για το στρατιωτικό και το πολιτικό προσωπικό αντίστοιχα. Για κάθε σχολικό έτος η υποβολή των αιτήσεων, γίνεται από 1 Ιουν έως 10 Αυγούστου και καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους για βρέφη και νήπια, που συμπληρώνουν το ηλικιακό όριο εντός της σχολικής χρονιάς.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται με Μη Υπηρεσιακή Αναφορά και είναι τα εξής:

(1) Αίτηση εγγραφής τέκνων.

(2) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, από το οποίο αποδεικνύεται η ηλικία του παιδιού και ο αριθμός των τέκνων του αιτούντος.

(3) Φωτοαντίγραφο Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού (τη σελίδα με τα στοιχεία του παιδιού και τις σελίδες του εμβολιασμού).

(4) Βεβαίωση παιδιάτρου για την καλή σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία του παιδιού, καθώς και τον πλήρη εμβολιασμό του, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού.

(5) Βεβαίωση εργασίας αμφοτέρων των γονέων. Στη βεβαίωση να αναγράφεται:

(α) Για το στρατιωτικό προσωπικό, ο βαθμός και η ημερομηνία κατάταξης στο ΣΞ.

(β) Για το Πολιτικό Προσωπικό, ο βαθμός και η ημερομηνία πρόσληψης στο ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ.

(γ) Για τους δημοσίους υπαλλήλους, ότι εργάζονται στη δημόσια υπηρεσία.

(δ) Για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, ότι εργάζονται ή ότι πρόκειται να εργαστούν εντός μηνός από την υποβολή της αίτησης εγγραφής, με προσδιορισμό του ύψους των αποδοχών και αντίγραφο αναγγελίας πρόσληψης ή της σύμβασης εργασίας.

(ε) Για τους αυτασφάλιστους, βεβαίωση από τον ασφαλιστικό φορέα, ότι η κατάσταση ασφάλισής τους είναι ενεργή.
(6) Καρτέλα ΣΟΑ – ΣΟΜΥ – ΣΟΕΠΟΠ (και του συζύγου/συμβίου, όταν είναι στέλεχος του ΣΞ).

(7) Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος του τρέχοντος οικονομικού έτους και των δύο γονέων (συζευγμένων, συμβιούντων, γονέων που έχουν κοινή επιμέλεια του τέκνου) ή αυτού που έχει κατ΄ αποκλειστικότητα, την επιμέλεια του τέκνου.

(8) Κάθε άλλο δικαιολογητικό που καθορίζει ο Σχηματισμός.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΓΕΣ/Διεύθυνση Υγειονομικού
e-mail: str-ges-dyg-6@army.gr