Φρεγάτες: Πάμε για γαλλικές και εξαιρετική ενδιάμεση λύση έκπληξη

 

Οι Γάλλοι θέλουν να πουλήσουν τις FDI – HN στην Ελλάδα σαν τρελοί και το deal ανάμεσα στις δύο χώρες φαίνεται να κλειδώνει με μια εξαιρετική ενδιάμεση λύση έκπληξη.

Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση της ενίσχυσης με στόχο το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας να γίνει πανίσχυρο, φαίνεται να έχει μπει στον σωστό δρόμο, με την Ελλάδα να είναι έτοιμη να προσθέσει στο δυναμικό της 3 φρεγάτες Belharra, με την Γαλλία να ρίχνει στο τραπέζι και μια ενδιάμεση λύση.

Αυτή αφορά, την απόκτηση 3 κορβέτων Gowind, που μαζί με την προσθήκη των Belharra, προκαλούν αναστάτωση στην Τουρκία, που βλέπει την χώρα μας να ενισχύεται σημαντικά.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Παρίσι να αναμένεται να φέρει εξελίξεις αναφορικά με τις σχετικές ανακοινώσεις μετά από τη συνάντηση με τον Μακρόν.

Η συμφωνία βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση της και το γεγονός ότι βαλίτσες για το Παρίσι ετοιμάζει και ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος προκειμένου να είναι παρών στις ανακοινώσεις αλλά και να προχωρήσει τις διαδικασίες για την έναρξη της συμφωνίας, να μαρτυρά το πόσο κοντά βρίσκεται η χώρα μας στην απόκτηση των Φρεγατών.