Έντονη κινητικότητα: Συγκέντρωση ρωσικών πολεμικών πλοίων & υποβρυχίων στην Α.Μεσόγειο



Πάνοπλα ρωσικά πολεμικά πλοία στην Μεσόγειο

Ξεκάθαρες πολεμικές κινήσεις έχουμε αυτή την δεδομένη χρονική περίοδο από την Ρωσία στην Α.Μεσόγειο, ενώ την ίδια στιγμή η Τουρκία ετοιμάζει στρατιωτική στην περιοχή με σκοπό να μπλοκάρει τον αγωγό East Med. 

Η Μόσχα συγκεντρώνει ένα ισχυρότατο στόλο των μονάδων επιφανείας της στη Μεσόγειο ως αντιστάθμισμα των αμερικανικών κινήσεων σε Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με ρωσικές δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Ρωσία έχει συγκεντρώσει αρκετά μεγάλες ναυτικές δυνάμεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν μετασταθμεύσει από τη Ρωσία στη Συρία για να συμμετάσχουν σε κοινές ασκήσεις.
 
Η άφιξη αρκετών μεγάλων πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο έχει ενισχύσει σημαντικά τον αποκαλούμενο ρωσικό στόλο Μεσογείου.

Για παράδειγμα, η άφιξη των κορβετών κλάσης Steregushchy, RFS Gremyashchy και Aleksandrit και κλάσης Aleksandrit RFS Vladimir Yemelyanov στη Μεσόγειο επιβεβαιώθηκε στις 27 Αυγούστου.

Η άφιξη του πλοίου Akademik Pashin και του ρυμουλκού διάσωσης Altai παρέχουν ικανότητα εφοδιασμού και επισκευών ενώ έχουμε τρία ρωσικά υποβρύχια κλάσης Kilo να κατευθύνονται προς τη Μεσόγειο και να διέρχονται το Γιβραλτάρ στις αρχές της εβδομάδας.

Τα περισσότερα από τα εισερχόμενα ρωσικά πολεμικά σκάφη περνούν από τη Μεσόγειο καθώς κατευθύνονται για να ενταχθούν στον στόλο του Ειρηνικού.

Δεδομένου του τέλους των καλοκαιρινών περιόδων εκπαίδευσης και της μεγάλης συγκέντρωσης σκαφών στη Μεσόγειο, υπάρχουν πληροφορίες ότι θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ναυτική άσκηση του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στο πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου.

Το ρωσικό π[πετρελαιοφόρο Akademik Pashin αποχώρησε από το  Alidade στα ανοικτά της Αλγερίας γύρω στις 07:00 τοπική ώρα και παρατηρήθηκε να κατευθύνεται ανατολικά, βαθύτερα στη Μεσόγειο.

Οι φρεγάτες Αντιναύαρχος Ουντάλωφ και Αντιναύαρχος Κουλάκοφ, το πετρελαιοφόρο Akademik Pashin και το ρυμουλκό Αλτάι έχουν αποπλεύσει από το λιμάνι του Αλγερίου, στο οποίο κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, αναπλήρωσαν τα αποθέματα τροφής και νερού τους.

Το ρυμουλκό διάσωσης του Βαλτικού Στόλου Yakov Grebelskiy έχει εντοπισθεί αρχικά από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ  κοντά στο Στενό του Ντόβερ και μέχρι να εισέλθει στην Μεσόγειο παρακολουθούνταν στενότατα. Το ρυμουλκό αυτό συνόδευσε τα τρία υποβρύχια κλάσης Kilo στη Μεσόγειο.

Μιλάμε για τα υποβρύχια RFS Krasnodar του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, RFS Volkhov και το RFS Petropavlovsk-Kamchatsky.

Με αυτές τις κινήσεις, η Ρωσία θέλει να στείλει ένα διπλό μήνυμα απέναντι σε ΗΠΑ και Τουρκία. Πρόσφατα, λόγω της εμφάνισης πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ και των συνοδευτικών τους πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο, η Ρωσία, ανέπτυξε πάλι τα τρομερά βομβαρδιστικά Tu-22M3 στην Συρία, τα οποία αναπτύχθηκαν στη χώρα για δεύτερη φορά τον τελευταίο μήνα.

Όσο οι ΗΠΑ και οι Τούρκοι θα μπαίνουν στα χωράφια της Μόσχας τόσο περισσότερο θα βρυχάται η ρωσική αρκούδα, μέχρι ο Ερντογάν να χάσει παντελώς την ούτως ή άλλως πρόσκαιρη στήριξη του Πούτιν.