Με ασκήσεις και εκτοξεύσεις πυραύλων απαντούν οι Τούρκοι στα ελληνικά διαβήματα για το Nautical GeoΜέχρι ανοικτά της Μυκόνου έφτασε τουρκικό ATR-72ASW
Αποφασισμένη για ένταση στο Αιγαίο φαίνεται η Τουρκία η οποία προχωρά σε αεροναυτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας στο Αιγαίο.

Μέχρι ανοικτά της Μυκόνου έφτασε τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας ATR-72ASW (Ρ-72 όπως το αναφέρει το τουρκικό Ναυτικό) το οποίο απογειώθηκε από το Τσανάκκαλε πέταξε σε όλο το κεντρικό Αιγαίο πραγματοποιώντας περιπολία παραβιάζοντας και τον Εθνικό εναέριο Χώρο στα 10ν.μ. τον οποίο δεν αναγνωρίζουν οι Τούρκοι.

Το αεροσκάφος με κωδικό TCB-751 έχει διαγράψει πολλαπλές τροχιές σε συγκεκριμένα σημεία του Αιγαίου, το οποίο οι Τούρκοι αποκαλούν πλέον η «θάλασσα των νησιών»!() μη αντέχοντας το ελληνικό του όνομα.

Την ίδια το τουρκικό Ναυτικό πραγματοποιεί μεγάλης έκτασης θαλάσσιες ασκήσεις με την επωνυμία «Σταθερότητα 2021» την ώρα που άλλες μονάδες του βρίσκονται ανατολικά της Κρήτης και παρενοχλώντας το ερευνητικό  σκάφος Nautical Geo.


ΠΗΓΗ
loading...