Rafale: Δεν έχουν καμιά ελπίδα τα τουρκικά MIUS – Τι λένε οι Τούρκοι



Δεν έχουν καμιά ελπίδα τα τουρκικά MIUS, αν βρεθούν αντιμέτωπα με τα γαλλικά μαχητικά της Ελλάδα, λένε οι Τούρκοι.

Η Άγκυρα στηρίζει πολλά για την επόμενη μέρα της τουρκικής αεροπορίας στο MİUS, το οποίο στις 20 Ιουλίου, η τουρκική εταιρεία Baykar Defense παρουσίασε στο κοινό μέσω του Twitter.

Το MIUS θα πετάει κοντά στην ταχύτητα του ήχου και θα φέρει φορτίο περίπου 1500 κιλά, ενώ θα είναι σε θέση να αναπτύξει πυραύλους αέρος-αέρος, αέρος-εδάφους και πυραύλους κρουζ.

Το MIUS θα μπορεί να προσγειωθεί και να απογειωθεί από αερομεταφορείς μικρών διαδρόμων όπως το LHD Anadolu που κατασκευάζει η Τουρκία.

Τώρα, Τούρκοι χρήστες του διαδικτύου διερρωτούνται, τι πιθανότητες επιβίωσης θα έχει ένα τουρκικό MIUS αν βρεθεί απέναντι από ένα ελληνικό Rafale, το οποίο «μπορεί αναπτύξει ταχύτητες 1,4 mach σε 20 λεπτά, να πλήξει με Meteor το τουρκικό MIUS και να φύγει μακριά».

«Έχει στην πραγματικότητα πιθανότητες επιβίωσης του MIUS;», ρωτάνε οι Τούρκοι χρήστες.

Οι Τούρκοι έχουν βασίσει μεγάλο μέρος των μελλοντικών δυνατοτήτων της Πολεμικής τους Αεροπορίας στα drone, μεταξύ των οποίων και το MIUS.

Όμως η πραγματικότητα είναι σκληρή για την Άγκυρα, αφού βλέπει πως ο εξοπλισμός της Ελλάδας με τα Rafale αλλά και αναβάθμιση των ελληνικών F-16 σε Viper, ανοίγει την ψαλίδα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, υπέρ της Αθήνας.

Oι Τούρκοι, μετά το «όχι» των ΗΠΑ στην Τουρκία για την κατασκευή και την αγορά 100 F-35, στράφηκαν στα drones, για να εξοπλίσουν το μίνι αεροπλανοφόρο που κατασκευάζουν.

Όμως, η αγορά από την Ελλάδα των Rafale έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην Τουρκία, αφού με τους Meteor που διαθέτουν τα γαλλικά μαχητικά δεν δίνουν καν πιθανότητες εξόδου από τα τουρκικά παράλια στα τουρκικά μαχητικά.

Rafale: Δεν πιστεύουν αυτά που τους λένε για τα MİUS 
Πολλοί είναι οι χρήστες του τουρκικού διαδικτύου που γνωρίζουν την σκληρή πραγματικότητα και θέτουν σκληρά ερωτήματα στους Τούρκους αξιωματούχους, χωρίς τις περισσότερες φορές να παίρνουν πειστικές απαντήσεις.

Ο επικεφαλής τεχνολογίας της Baykar, Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, απαντά στις ερωτήσεις του Τούρκου δημοσιογράφου Αχμέτ Χακάν, του Cnn Türk, αναφερόμενος στο MIUS δήλωσε ότι «θα λειτουργούν σε μοίρες ακριβώς όπως τα TB2 της Bayraktar καιθα μπορούν να αντιμετωπίσουν επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη».