«Το μέλλον είναι τώρα»: Πύραυλος SM-6 εκτοξεύεται από μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας [vid]



Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δημοσίευσε τα πρώτα πλάνα από…το μέλλον, καθώς σε βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζεται το μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας ή αλλιώς «Unmanned Surface Vessel» USV Ranger, το οποίο εκτοξεύει έναν πύραυλο τύπου SM-6, σηματοδοτώντας έτσι την τεχνολογική ανάπτυξη των Αμερικανών στο συγκεκριμένο πεδίο επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό Πεντάγωνο. το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ σε συνδυασμό με το Γραφείο Στρατηγικών Ικανοτήτων κατάφεραν να παρουσιάσουν το «έργο» τους, που δεν είναι άλλο από την εκτόξευση ενός βλήματος τύπου SM-6 από αρθρωτό σύστημα εκτόξευσης (modular launch system) που διαθέτει το μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το USV Ranger είναι ένα πειραματικό σκάφος επιφανείας που αποτελεί μέρος του προγράμματος «Ghost Fleet Overlord» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και έχει ως στόχο την επιχειρησιακή λειτουργία και χρήση μη επανδρωμένων πολεμικών πλοίων στο συγκεκριμένο πεδίο ναυτικών επιχειρήσεων. Επίσης, οι πύραυλοι τύπου SM-6 μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενάντια σε απειλές όπως αεροσκάφη, drones, εχθρικοί πύραυλοι cruise, ενώ ακόμα μπορεί να αναχαιτίσει βαλλιστικούς πυραύλους στην τελική φάση της πτήσης τους. Από την άλλη, μπορεί να εκτοξευθεί σε σταθερούς επίγειους στόχους αλλά και σε εχθρικές ναυτικές μονάδες επιφανείας, με μεγάλη ακρίβεια και σε μεγάλες αποστάσεις, αναπτύσσοντας πολύ υψηλές ταχύτητες.

Δείτε το βίντεο:


ΠΗΓΗ