ΣΑΚΗΣ ΠΑΙΔΗΣ : Αξονικός τομογράφος στο 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας



ΣΑΚΗΣ ΠΑΙΔΗΣ : ‘’ Έμπρακτη στήριξη στα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων και τις οικογένειες τους.’’

Πρόταση για να δοθεί λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι οικογένειες τους, κατέθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Σάκης Παιδής , με παρέμβαση του στον Υπουργό Εσωτερικών κ.Βορίδη.

Πρόκειται για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην έγκριση αποσπάσεων συζύγων στρατιωτικών που υπηρετούν στο δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.
Οι σύζυγοι στρατιωτικών έχουν το δικαίωμα , βάσει νόμου, να αποσπώνται στην περιοχή που υπηρετεί και ο σύζυγος τους που είναι στρατιωτικός.

Το πρόβλημα έγκειται στην μεγάλη καθυστέρηση σύγκλησης των υπηρεσιακών συμβουλίων για την έγκριση και έκδοση της απόφασης για την απόσπαση τους.
Όπως αναφέρει ο Σάκης Παιδής στην παρέμβαση του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, η καθυστέρηση αυτή δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις οικογένειες των στρατιωτικών.

Ο κ.Παιδής προτείνει να τεθεί σαφές χρονικό όριο στη συνεδρίαση και έκδοση απόφασης των υπηρεσιακών συμβουλίων , προκειμένου να εγκρίνονται μέσα το πολύ σε ένα μήνα οι αποσπάσεις των συζύγων των στρατιωτικών, στην περιοχή που υπηρετούν οι τελευταίοι.
Για το ζήτημα αυτό, ο Σάκης Παιδής είχε συνάντηση και με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ειλικρίνειας, συναντίληψης και συνεργασίας τέθηκαν και άλλα ζητήματα όπως η ενίσχυση του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας με αξονικό τομογράφο και η βελτίωση των υποδομών που στεγάζουν τους στρατιωτικούς και τις οικογένειες τους.

‘’ Τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων ζητούν τα αυτονόητα. Δεν μπορεί να καθυστερούν οι αποσπάσεις συζύγων που υπηρετούν στο δημόσιο, να χωρίζονται οικογένειες. Πιστεύω ότι η στήριξη στους στρατιωτικούς και στις οικογένειες τους θα εκφραστεί έμπρακτα απέναντι σε αυτό το λογικό και αυτονόητο αίτημα. Για αυτό άλλωστε κατέθεσα συγκεκριμένη πρόταση στον Υπουργό.’’ τόνισε ο Σάκης Παιδής.