Ρωσία: Περίπου 5.000 αλεξιπτωτιστέ επιφυλακή για επιθεώρηση ετοιμότητας μάχης



Περίπου 5.000 αλεξιπτωτιστές του σχηματισμού αεροπορικής επίθεσης νοβοροσίσκ τίθενται σε επιφυλακή και μετακινήθηκαν σε χώρους εκπαίδευσης στη φετινή τελική επιθεώρηση στο νότιο νότο της Ρωσίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας την Τρίτη. 

"Μονάδες του Σχηματισμού Αεροπορικής Επίθεσης Των Φρουρών του Νοβοροσίσκ βγήκαν σε επιφυλακή και κινήθηκαν για να εξασκηθούν στις περιοχές Κρασνοντάρ και Σταυρούπολη και στη Δημοκρατία της Κριμαίας, όπου άρχισαν να εκπληρώνουν εκπαιδευτικές αποστολές μάχης", ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του.

Οι ελιγμοί περιλαμβάνουν περίπου 5.000 άτομα προσωπικό και περίπου 1.500 αντικείμενα εξοπλισμού, στρατιωτικού και ειδικού υλικού, διευκρίνισε το υπουργείο. Η επιθεώρηση ετοιμότητας μάχης διεξάγεται υπό τη διεύθυνση του Διοικητή της Ρωσικής Αερομεταφερόμενης Δύναμης Συνταγματάρχης Στρατηγός Αντρέι Σεργιούκοφ. 

Έχει επιθεωρήσει την ανάπτυξη των στρατευμάτων με το στρατιωτικό υλικό τους στην περιοχή συγκέντρωσης, αξιολόγησε τις μεθόδους και τη διαδικασία των εργασιών των αξιωματούχων στα κέντρα διοίκησης για τη μετάβαση σε υψηλό συναγερμό, αναφέρει η δήλωση.

"Τις επόμενες δυο εβδομάδες, οι αλεξιπτωτιστές από Νοβοροσίσκ, Σταυρούπολη, Ανάπα και Φεοντοσίγια θα επιδείξουν τις επαγγελματικές δεξιότητές τους στην απόλυση, τακτική, ειδική τακτική και άλλα είδη εκπαίδευσης", ανέφερε το υπουργείο.

tass.com