Ρωσία: Πάνω από 70 μαχητικά Su-57 θα παραδοθούν επιχειρησιακά μέχρι το 2027



Πάνω από 70 μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς Su-57 θα παραδοθούν σε Ρωσικά στρατεύματα μέχρι το 2027, συμπεριλαμβανομένων αρκετών αεροσκαφών το 2021, ανακοίνωσε την Πέμπτη η κρατική εταιρεία τεχνολογίας Rostec. Η Rostec σχολίαζε ένα άρθρο στο αμερικανικό περιοδικό National Interest, το οποίο ισχυρίστηκε ότι το μαχητικό stealth πέμπτης γενιάς Sukhoi Su-57 "είναι απίθανο να τεθεί σε επιχειρησιακή υπηρεσία πριν από το 2027". "Τα ρωσικά αεροπλάνα πέμπτης γενιάς κάνουν τη Δύση να αισθάνεται δύσκολα. 

Τα μαχητικά Su-57 και Checkmate γίνονται τακτικά το επίκεντρο των ψευδών ειδήσεων. Δημοσιεύθηκαν αναληθή γεγονότα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το αεροπλάνο ήδη παράγεται κατά συρροή και παραδίδεται! Πάνω από 70 αεροσκάφη θα παραδοθούν μέχρι το 2027, συμπεριλαμβανομένων αρκετών μαχητικών φέτος", ανέφερε η Rostec σε δήλωσή της.

Το Sukhoi Su-57 είναι ένα ρωσικής παραγωγής μαχητικό πολλαπλών στροβίλων πέμπτης γενιάς που προορίζεται να καταστρέψει όλους τους τύπους αεροπορικών, επίγειων και ναυτικών στόχων. Το μαχητικό αεροσκάφος Su-57 διαθέτει τεχνολογία stealth με ευρεία χρήση σύνθετων υλικών, είναι ικανό να φτάσει σε υπερηχητική ταχύτητα πλεύσης και εφοδιάζεται με τον πιο προηγμένο ενσωματωμένο ραδιοηλεκτρικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου ενός ισχυρού ενσωματωμένου υπολογιστή (του λεγόμενου ηλεκτρονικού δεύτερου πιλότου), του συστήματος ραντάρ που απλώνεται σε όλο του το σώμα και ορισμένων άλλων καινοτομιών, ιδίως του εξοπλισμού που τοποθετείται μέσα στην άτρακτο του.

Η Αεροδιαστημική Δύναμη της Ρωσίας θα λάβει 22 μαχητικά Su-57 μέχρι τα τέλη του 2024 και ο αριθμός τους θα αυξηθεί σε 76 μέχρι το 2028. Το πρώτο μαχητικό Su-57 παραδόθηκε στα ρωσικά στρατεύματα το 2020.