Φρεγάτες: Οι Belharra θα έχουν 300 χλμ καλώδια για ηλεκτρονικό πόλεμο



Το νούμερο σίγουρα εντυπωσιάζει, όμως είναι ενδεικτικό της επένδυσης που γίνεται από τους Γάλλους.

Φρεγάτες: Οι Belharra θα έχουν 300 χλμ καλώδια για ηλεκτρονικό πόλεμο αφού η Ελλάδα επέμενε να είναι εφοδιασμένες με στοχεία κατά του ηλεκτρονικού πολέμου.

Πλήρως εφοδιασμένες με δυνατότητες κατά ηλεκτρονικού πολέμου θα είναι οι νέες ελληνικές φρεγάτες Behlarra, μετά από απαίτηση της Αθήνας.

Χαρακτηριστικό της δουλειάς που πρόκειται να γίνει από τους Γάλλους, στο συγκεκριμένο πεδίο, είναι ότι οι τρεις γαλλικές φρεγάτες θα χρειαστούν 300 χλμ (!) καλωδίων, ώστε να εγκατασταθούν τα απαραίτητα συστήματα.

Το νούμερο σίγουρα εντυπωσιάζει, όμως είναι ενδεικτικό της επένδυσης που γίνεται από τους Γάλλους.

Μάλιστα στην διαδικασία κατασκευής των νέων ελληνικών φρεγατών, πρόκειται να εμπλακούν και τρία ελληνικά πανεπιστήμια.

Οι νέες ελληνικές φρεγάτες, εκτος των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου που συμφωνήθηκε με τους Γάλλους, θα διαθέτουν ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία.

Μεταξύ άλλων οι ελληνικές Belharra θα περιλαμβάνουν 32 Aster 30 Β1 (σ.σ. πρόκειται για την τελευταία έκδοση των δολοφονικών πυραύλων, οκτώ Exocet block 3, RAM 21, τορπίλες ΜU90, Sonar Captas 4 της Thales Group, Sonar γάστρας, καθώς και το υπέρ ραντάρ SEA FIRE 500.

Ο Aster 30 Β1 είναι ο κορυφαίος ευρωπαϊκός πύραυλος, ενώ το ραντάρ SEA FIRE 500 προσδίδει απίστευτες δυνατότητες στα νέα ελληνικά πλοία του Π.Ν..

Οι Aster 30 B1 NT θα επιτρέτουν στα ελληνικά πλοία να αντιμετωπίσουν επιτυχώς τους τουρκικούς Bora και J-600T Yildirim, οι οποίοι σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχουν καμία ελπίδα.

Οι τρεις νέες φρεγάτες του ελληνικού Π.Ν. θα φέρουν συνολικά 96 Aster 30 B1, μάλιστα προτιμήθηκε το 3+1 από την αγορά τεσσάρων φρεγατών απευθείας, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για τον οπλισμό των τριών φρεγατών.