Προειδοποιεί για πόλεμο σύμβουλος του Ερντογάν – Πού θα πατήσει η ΤουρκίαΟ Μεσούτ Χακί Τζασίν χαρακτήρισε τον εξοπλισμό των ελληνικών νησιών του Αιγαίου ως «αιτία πολέμου».

Ελληνοτουρκικά: Σύμβουλος Ταγίπ Ερντογάν ανεβάζει ακόμα περισσότερο τους τόνους, χαρακτηρίζοντας ως αιτία πολέμου τον εξοπλισμό των ελληνικών νησιών του Αιγαίου.

Ελληνοτουρκικά: Μετά την άσκηση πρόκληση της Τουρκίας απέναντι από τις Οινούσσες ήρθε και νέο «χτύπημα – παραλήρημα».

Ο σύμβουλος για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής του Ερντογάν δείχνει… αναστατωμένος. Αφορμή, όπως «ομολόγησε» και ο ίδιος αποτελεί η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία. Αυτή αφορά προμήθεια νέων προηγμένων φρεγατών Belharra και 24 συνολικά μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Ο Μεσούτ Χακί Τζασίν ήταν εμφανώς εκνευρισμένος από τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας «αποκαλύπτοντας» την ανησυχία που επικρατεί στην Άγκυρα.

«Αγοράζουν όπλα από το Ισραήλ, την Αμερική, την Γαλλία, την Γερμανία. Αγοράζουν τορπίλες βαρέως τύπου, αλλά ιδιαίτερα αυτά που παίρνουν από το Ισραήλ είναι πολύ επικίνδυνα», ανέφερε αρχικά ο σύμβουλος του Εντογάν.

Μάλιστα, χαρακτήρισε ως αιτία πολέμου για την Τουρκία τον εξοπλισμό των ελληνικών νησιών! «Λένε πως αναγνωρίζουν το καθεστώς της Λωζάννης και εξοπλίζουν τα νησιά. Τα νησιά είναι υπερεξοπλισμένα. Η Τουρκία το κοινοποίησε αυτό στα Ηνωμένα Έθνη και αυτό είναι αιτία πολέμου», συμπλήρωσε εμφανώς σε… σύγχυση, μιλώντας στο CNN Turk.

Θυμίζουμε πως η Τουρκία έβγαλε ξανά το Oruc Reis για έρευνες βόρεια της Κύπρου, εκδίδοντας σχετική NAVTEX. Οι σεισμικές έρευνες θα συνεχιστούν έως και τις 21 Δεκεμβρίου.

loading...