Οι Γάλλοι ήρθαν όμως δεν βγήκε για έρευνες το πλοίο



Το ερευνητικό σκάφος Nautilac Geo  παραμένει «δεμένο» στη Λάρνακα από τις 4 Οκτωβρίου παρά την παρουσία γαλλικών πολεμικών πλοίων.

Έληξε από το βράδυ της Παρασκευής (15/10) navtex για το ερευνητικό σκάφος Nautilac Geo το οποίο επρόκειτο να κάνει έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως αναφέρει το militaire.gr, με δεδομένο ότι ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν αυτή θα ανανεωθεί το Nautical Geo βρίσκεται αγκυροβολημένο από τις 4 του μηνός στη Λάρνακα. Μέρα στην οποία συμπωματικά(;) έκαναν την εμφάνισή τους πολεμικά πλοία κι ένα υποβρύχιο από την Τουρκία.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι στην περιοχή βρίσκονταν γαλλικά πολεμικά, τα οποία όμως δεν… ίδρωσαν απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Κι αυτό λίγες μέρες μετά τη συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία που υποτίθεται ότι ενίσχυσε τα ελληνικά συμφέροντα.

Βεβαίως να ξεκαθαρίσουμε πως η Κύπρος δεν συμπεριλαμβάνεται στην ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία θα πουν ορισμένοι. Η κατάσταση με το Nautical Geo και όσα πιθανότατα θα ακολουθήσουν αποδεικνύουν πόσο λάθος ήταν αυτή η «παράλειψη».