Ελληνοτουρκικά: Αδιανόητη πρόκληση – Σύμβουλος του Τατάρ: «Έκανε σεισμό στην Κρήτη μας!»Αδιανόητα πράγματα από την Τουρκία, που ορισμένοι νομίζουν ότι η Κρήτη ανήκει στο τουρκικό κράτος και είναι υπό την ελληνική κατοχή.

Ελληνοτουρκικά: Για ακόμα μία φορά η Τουρκία ξεπερνάει τα όρια και δείχνει σε τι ψευδαισθήσεις ζουν οι πολιτικοί της εκπρόσωποι.

Συγκεκριμένα, αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις δηλώσεις του Φουάτ Ναλτζίογλου, ο οποίος είναι σύμβουλος του τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Μετά το σεισμό στην Κρήτη λοιπόν, ο Ναλτζίογλου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα tourkikanea, έκανε ένα σχόλιο στο Twitter του, λέγοντας:

«Στην Κρήτη μας που είναι υπό την κατοχή της Ελλάδας συνέβη σήμερα σεισμός 6,5 ρίχτερ», προκαλώντας πάρα πολλές αντιδράσεις.


Οι Τούρκοι έχουν συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό τους, θεωρώντας αρκετοί από αυτούς, ότι μόνο το ένα τέταρτο του νησιού ανήκει στους Έλληνες.

Σύμφωνα με μία επεξεργασμένη θεωρία, που είχε διατυπωθεί από τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Άμυνας, Ουμίτ Γιαλίμ, το καθεστώς στην Κρήτη έχει καθοριστεί από τέσσερις διαφορετικές συνθήκες.

Μιλάμε για του Λονδίνου, του Βουκουρεστίου, της Αθήνας και της Λωζάνης. Σύμφωνα με τις συνθήκες αυτές, το ένα τέταρτο του νησιού πρέπει να ανήκει στην Ελλάδα, με τη Σερβία, τη Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο να διεκδικούσαν δικαιώματα πάνω στην υπόλοιπη Κρήτη.

Δείτε τον χάρτη:


Υπάρχει βέβαια και μία δεύτερη θεωρία, που αναφέρει ότι επειδή οι τρεις χώρες που αναφέρθηκαν έχουν παραιτηθεί από τα δικαιώματα τους πάνω στο νησί, αυτό ανήκει στην Τουρκία, αφού ήταν στο παρελθόν μέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.


loading...