Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής στη ΓΔΑΕΕ



Σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου, κλιμάκιο του Τομέα Άμυνας του Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενο από τον Γραμματέα του Τομέα, Θωμά Χατζηαθανασίου, τον Αναπληρωτή Γραμματέα, Γιώργο Τσιτσιλιάνο, και τον μέλος της Γραμματείας, Λουκά Κάτσικα, επισκέφθηκαν τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ).

Το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής ενημερώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, Αριστείδη Αλεξόπουλο, τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή, Μισαήλ Παπαδάκη, και στελέχη της ΓΔΑΕΕ επί του έργου και τους στόχους της ΓΔΑΕΕ.

Η επίσκεψη ήταν εποικοδομητική και οι συζητήσεις διεξήχθησαν σε πολύ θετικό κλίμα. Στις υπόψη συζητήσεις, αναλύθηκαν, μεταξύ άλλων, η εν γένει υλοποίηση των εξοπλισμών των ΕΔ, οι τρέχουσες εξελίξεις περί των εξοπλιστικών προγραμμάτων τους, με έμφαση στην πρόσκτηση των γαλλικών φρεγατών Belh@rra για το ΠΝ και η εμπλοκή της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒΙ) μέσω σχετικών βιομηχανικών επιστροφών, τη συνεργασία της ΓΔΑΕΕ τόσο με τα Γενικά Επιτελεία, όσο και με την ΕΑΒΙ, την υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων, ενώ απαντήθηκαν σχετικά τεθέντα από το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής ερωτήματα.

Στις υπόψη συζητήσεις, από την πλευρά του Τομέα Άμυνας τονίστηκε ότι η προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων αποτελεί τον πνεύμονα της εθνικής μας επιβίωσης και στηρίζεται, μεταξύ άλλων, στο έργο των ΕΔ, που αποτελούν βασικό πυλώνα της Εθνικής Ισχύος της χώρας, ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της διπλωματίας, με αποτρεπτικό και κατασταλτικό ρόλο. Στο παραπάνω πλαίσιο, η ΓΔΑΕΕ παίζει καθοριστικό ρόλο στην αυτονομία της χώρας σε αμυντικό υλικό, υποστηρίζοντας τις ΕΔ με τον κατάλληλο εξοπλισμό και τη συντήρησή του, επιτυγχάνοντας την απαιτούμενη ώσμωση των ΕΔ με τις εταιρείες της ΕΑΒΙ, ώστε αυτές να συνεχίζουν να αποτελούν έναν σημαντικό εθνικό, τεχνικό και εργοστασιακό, κατά περίπτωση, πυλώνα υποστήριξης των ΕΔ της Χώρας.

Ο Γραμματέας του Τομέα Άμυνας, κλείνοντας, τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει την περαιτέρω βελτίωση της μαχητικής ικανότητας και του αξιόμαχου των ΕΔ, όπως το έχει πράξει μέχρι τώρα, και θα συνεχίσει να το αποδεικνύει εμπράκτως, δίνοντας έμφαση στην τήρηση της νομιμότητας και της διαφάνειας στις διαδικασίες των εξοπλισμών.

Για τον Τομέα Άμυνας 

Αντιπτέραρχος (Ι) εα Θωμάς Ν. Χατζηαθανασίου
Γραμματέας Τομέα Άμυνας Κινήματος Αλλαγής