Θεσσαλονίκη: Η εντυπωσιακή ελεύθερη πτώση των αλεξιπτωτιστών με την Ελληνική Σημαία-ΒίντεοΜε μια εντυπωσιακή ελεύθερη πτώση από μέλη της σχολής Αλεξιπτωτιστών που ανήκουν στις Ειδικές Δυνάμεις ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου η οποία σημαδεύτηκε από το μήνυμα του πιλότου της ομάδας Ζευς.

Ο Yπολοχαγός Κώστας Πίστας και ο Αρχιλοχίας Γιώργος Κουτσογιάννης έκαναν ελεύθερη πτώση από ελικόπτερο Χιούι που πετούσε σε ύψος 2.000 μέτρων με κάμερα που είχαν στο κράνος τους να καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τις ενέργειές τους.

Όπως εξήγησε ο συντονιστής της ελεύθερης πτώσης ο οποίος περιέγραφε από το έδαφος τι συνέβαινε στον αέρα της Θεσσαλονίκης, οι δύο στρατιωτικοί για 15 δευτερόλεπτα πέταξαν σε ελεύθερη πτώση με ταχύτητα έως και 200χλμ./ώρα και σε υψόμετρο 1.000 μέτρων άνοιξαν τα αλεξίπτωτά τους.

Αφού ενεργοποίησαν τα αλεξίπτωτά τους πραγματοποίησαν ελιγμούς προκειμένου να χάσουν γρήγορα ύψος με την προσγείωση να πραγματοποιείται αντίθετα από τη φορά του ανέμου για να μειωθεί η ταχύτητα του αλεξιπτώτου.

Μετά την επιτυχημένη προσγείωση ο ένας από τους δύο στρατιωτικούς πλησίασε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και της είπε «σας παρουσιάζω την σημαία για την οποία έχουμε οριστεί να την υπερασπιζόμαστε με την τελευταία ρανίδα του αίματος μας» με την κυρία Σακελλαροπούλου να του δίνει τα συγχαρητήριά της και να εκφράζει την υπερηφάνειά της για όσα προηγήθηκαν από τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Η εκπληκτική επίδειξη των 2 αλεξιπτωτιστών στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίουnewsbomb.gr - Andreas Mountzouroulias