Ισραήλ και Νότια Κορέα υπογράφουν συμφωνία για την κατασκευή νέων θανατηφόρων drones

Ισραήλ και Νότια Κορέα υπογράφουν συμφωνία για την κατασκευή νέων θανατηφόρων dronesΟ ισραηλινός κρατικός αεροδιαστημικός γίγαντας Israel Aircraft Industries (IAI) και ο νοτιοκορεάτης αμυντικός εργολάβος Korea Aerospace Industries (KAI) μετέβησαν σε μνημόνιο κατανόησης για να συνεργαστούν στο Πρόγραμμα Πυρομαχικών Loitering.

 Η κατασκευή θα συνδυάζει τις δυνατότητες ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους και ενός θανατηφόρου πυραύλου ερευνώντας, εντοπίζοντας, επιτιθέμενος - καταστρέφοντας στόχους και πραγματοποιώντας εκτίμηση ζημιών μάχης. Το νέο οπλικό σύστημα είναι σε θέση να εξολοθρευθούν εχθρικοί υψηλής αξίας στόχοι.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της IAI, υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με την KAI για να εξασφαλίσει ένα νέο σύστημα όπλων που θα μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα των αποστολών καταστολής και καταστροφής της αεράμυνας Enermy (SEAD &DEAD)

«Με στόχο να ηγηθούμε του μέλλοντος των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, είμαστε αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη τεχνολογίας μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων επόμενης γενιάς και θα αναπτύξουμε λύσεις που ανταποκρίνονται στις διάφορες ανάγκες των πελατών», δήλωσε ο Chang Heon Han, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Τμήματος Μελλοντικών Επιχειρήσεων στην KAI. 

Η διευρυμένη συνεργασία μεταξύ IAI και KAI θα προσφέρει στον νοτιοκορεατικό στρατό νέες τεχνολογίες και θα καταρτίσει συγκεκριμένα σχέδια συνεργασίας μέσω κοινών μελετών σκοπιμότητας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Η IAI είναι παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη συστημάτων πυρομαχικών. 

Η νέα τεχνολογία οπλικού συστήματος έννοιας μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα των αποστολών SEAD &DEAD, μπορεί να εκτελέσει αποστολές αναγνώρισης μακράς αντοχής και μπορεί να χτυπήσει έναν στόχο αμέσως όταν είναι απαραίτητο. Τα πυρομαχικά του IAI, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων HARPY NGW και HAROP του IAI, έχουν πιστοποιηθεί σε ένοπλες συγκρόυσειςσε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

«Η IAI είναι υπερήφανη που συνεχίζει να επεκτείνει τη συνεργασία της με την KAI και μοιράζεται τις αποδεδειγμένες μαχητικές δυνατότητές μας στον τομέα των πυρομαχικών. Η IAI είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργαστεί με μία από τις κορυφαίες εταιρείες της Κορέας και να συνεχίσει να αναπτύσσεται η συνεργασία μας με την τοπική αμυντική αγορά και τους ηγέτες της κορεατικής βιομηχανίας. Η IAI προσβλέπει στην ανάπτυξη των συνεργασιών μας με τοπικές κορεατικές εταιρείες όπως η KAI", πρόσθεσε ο Yehuda (Hudi) Lahav, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ στην IAI.