“Έχουμε κάνει “χώρο” για τα αεροσκάφη F-35 στο προϋπολογισμό μας”-Πανίσχυρη δύναμη στην Μεσόγειο η Ελλάδα



Έρχονται τρομερές οικονομικές ευκαιρίες για την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια λόγω κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και East Med

Πλήρης επιβεβαίωση από την ιστοσελίδα μας εδώ και ένα χρόνο , όταν πρώτοι είχαμε αποκαλύψει ότι η Ελλάδα “ετοιμάζεται” εκτός όλων των άλλων και για την απόκτηση αριθμού μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35A πιθανότατα από το 2024.

Προχθές ο υπουργός άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος άφησε ορθάνοιχτο παράθυρο και για την απόκτηση F-35 αφού όπως τόνισε η Πολεμική Αεροπορία χρειάζεται 48 νέα μαχητικά για την πενταετία 2020-25 και σε αυτά περιλαμβάνονται ήδη τα 24 αεροσκάφη Rafale.

Σύμφωνα με τα συμφραζόμενα του υπουργού άμυνας πιθανότατα και εάν όλα πάνε καλά, θα αγοράσουμε πιθανόν 24 ίσως και λιγότερα μαχητικά F-35, αλλάζοντας πλήρως την ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία του Ερντογάν, εκτός και υπάρχει άλλος Τούρκος πρόεδρος/πρωθυπουργός στο τιμόνι της χώρας αυτής το επόμενο μακρύ διάστημα, διότι τότε ίσως αλλάξουν τα πράγματα.

Το αμερικανικό κράτος προς το παρόν, δεν επιθυμεί πλέον την παράδοση αεροσκαφών F-35A στην Τουρκία και για άλλους γεωπολιτικούς λόγους, που έχουν να κάνουν πιο πολύ με τα νεο-οθωμανικά σχέδια για κυριαρχία σε Μ.Ανατολή και ΝΑ Μεσόγειο.
 
Έτσι θα κλείσει οριστικά και αμετάκλητα η “ψαλίδα” της χώρας μας με άλλες χώρες, προσδίδοντας στην πολεμική αεροπορία αδιαμφισβήτητη ποιοτική υπεροχή, μετά την απραξία λόγω της οικονομικής κρίσης τα προηγούμενα έτη, βάζοντας την χώρα μας στην εποχή των υπερσύγχρονων αεροσκαφών.

Ο Έλληνας υπουργός ανέφερε επίσης και την αγορά νέων πολεμικών πλοίων ( Κορβέτες) τονίζοντας ότι το Πολεμικό Ναυτικό, χρειάζεται 12 ή 13 κύριες μονάδες κρούσης, που αφορούν φρεγάτες και κορβέτες .
 
Οι γαλλικές Gowind είναι προς συμφωνία με την Γαλλία για την χώρα μας, ενώ η Ελλάδα συμμετέχει και στην PESCO, μέσω της οποίας πιθανότατα να δούμε και νέες Κορβέτες στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, ενώ ανοικτό υπάρχει το ενδεχόμενο και ελληνικής κατασκευής Κορβέτας με σύμπραξη εταιρειών λόγω ενδιαφέροντως.

Την ίδια ακριβώς περίοδο, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να μπλοκάρουν τον έλεγχο διακίνησης φυσικού αερίου στην Α.Μεσόγειο, μέσω του αγωγού East Med, ακόμα και με πολεμικό επεισόδιο, ενώ αμφισβητούν ευθέως την ελληνική κυριαρχία σε ελληνικά νησιά βάσει πολύχρονου σχεδίου.

Το κύριο θέμα για το οποίο όμως θα αντιδράσει προκλητικά δυναμικά η Άγκυρα, είναι  ο αγωγός East Med, ο οποίος «κόβει» στην μέση τα σχέδια της Τουρκίας για την απόκτηση Μεσογειακής ΑΟΖ.

Αν η Γαλλία, η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και άλλες κυβερνήσεις ελέγξουν στην Ανατολική Μεσόγειο ολόκληρο το δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, τότε αυτό θα ήταν μεγάλη ήττα για την Τουρκία.

Για αυτόν τον λόγο και μόνο, οι Τούρκοι είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα που έχουν αυτοί στο μυαλό τους και αυτό σημαίνει πάρα πολλά ειδικά το επόμενο διάστημα.

Ο λόγος σύμφωνα με ξένα think tank είναι το γεγονός ότι στην επόμενη δεκαετία η Ελλάδα θα εκμεταλλευθεί  έτσι και αλλιώς τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων τόσο στο Ιόνιο, όσο και νοτίως της Κρήτης τα οποία θα αποφέρουν στην χώρα πολλά δισ ευρώ, κάτι που φαίνεται από το τωρινό τρελό ράλι ανόδου των τιμών φυσικού αερίου, που καθιστά αυτόματα τα κοιτάσματα της Α.Μεσογείου "μήλο της έριδος" για πολλούς παίκτες μικρούς και μεγάλους.
 
Όσοι κάκιστα σήμερα θεωρούν ως δήθεν "σπατάλη χρημάτων του λαού" τους εξοπλισμούς των ενόπλων δυνάμεων, το επόμενο διάστημα θα διαψευθούν πανηγυρικά και ειδικά την επόμενη πενταετία και αυτό είναι πλέον σίγουρο.