Lockheed's Sentinel A4: Ο στρατός των ΗΠΑ παραγγέλνει περισσότερα ραντάρ πυραυλικής άμυνας



Ο Νο.1 προμηθευτής όπλων του Πενταγώνου Lockheed Martin Corp. ανακοίνωσε ότι του ανατέθηκε νέα σύμβαση από τον αμερικανικό στρατό για την έναρξη παραγωγής πέντε επιπλέον ραντάρ πυραυλικής άμυνας Sentinel A4.

Η Lockheed αναφέρει ότι το νέο ραντάρ αναπτύχθηκε ειδικά για τον εντοπισμό και τον εντοπισμό πυραύλων κρουζ, μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων, περιστροφικών πτερυγίων και αεροσκαφών σταθερής πτέρυγας και πυραύλων, πυροβολικού και όλμων.

Οι στρατιώτες του στρατού θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα ραντάρ για να αξιολογήσουν τις επιχειρήσεις των νέων Sentinel A4, οι οποίες αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του 2022.

"Η ομάδα της Lockheed Martin κατανοεί πραγματικά τη σημασία που έχει αυτό το σύστημα για τους πολεμιστές μας", δήλωσε ο Troy Allen, διευθυντής προγράμματος για το γραφείο προγράμματος Sentinel A4 του αμερικανικού στρατού. "Μόλις εξοπλιστούν με το Sentinel A4, οι στρατιώτες μας θα επιχειρήσουν σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον πολέμου, βελτιώνοντας τις δυνατότητες ενάντια σε πολλαπλές εξελισσόμενες απειλές."

"Αυτό το τελευταίο συμβόλαιο ανατέθηκε δύο χρόνια νωρίτερα στη διαδικασία ανάπτυξης από ό, τι στα προηγούμενα προγράμματα, χάρη στη συνεχή επιτυχία της ομάδας στην επίτευξη όλων των ορόσημων πριν από το χρονοδιάγραμμα", δήλωσε ο Mark Mekker, διευθυντής του Army Radars για την Lockheed Martin. "Δεν αντιπροσωπεύει μόνο τη σκληρή δουλειά των εργαζομένων μας, αλλά και την εμπιστοσύνη του αμερικανικού στρατού στην εμπειρία και την απόδοση της Lockheed Martin."