Η Τουρκία θέλει και 2ο αεροπλανοφόρο με F 35 B – Θα τα βρει με τους Αμερικανούς;Ένα 2ο αεροπλανοφόρο με F 35 B θέλει η Τουρκία.

Ελληνοτουρκικά: Τη στιγμή που έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το TCG Anadolu, το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Τουρκίας, το πρώτο αεροπλανοφόρο τέθηκε στην ατζέντα της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών.

Το αεροπλανοφόρο, που άρχισε να λειτουργεί ραγδαία με το σήμα του Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν, σχεδιάζεται να είναι σε μορφή που θα φιλοξενεί αρκετούς τύπους UAV/SİHA με κινητήρες αεριωθουμένων και έλικες.

Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, με τον Τούρκο Πρόεδρο να το φέρνει στην ημερήσια διάταξη τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με τη δήλωση της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών, το αεροπλανοφόρο δεν θα είναι ένας ενιαίος τύπος πλοίου.

Το πλοίο, το οποίο σχεδιάζεται να είναι μεγαλύτερο από το TCG Anadolu, προβλέπεται να είναι σε μορφή που θα φιλοξενεί αρκετούς τύπους UAV με κινητήρες τζετ και έλικες. Αναμένεται να έχει εκτόπισμα κοντά στους 50 χιλιάδες τόνους και χωρητικότητα 1800 ατόμων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Αεροπλανοφόρο Τουρκικού Τύπου θα διαθέτει την κατάλληλη υποδομή για ιπτάμενες πλατφόρμες όπως το F-35 B που μπορεί να απογειώνεται με σύντομη απογείωση – κάθετη προσγείωση καθώς και με καταπέλτη.

Εκτιμάται ότι το απαραίτητο task force και σχεδιασμός προσωπικού για το Αεροπλανοφόρο Τουρκικού Τύπου θα πραγματοποιηθεί από τη Διοίκηση του Τουρκικού Ναυτικού Δυνάμεων το προσεχές διάστημα.