Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις συνέλαβαν 51 μέλη του Ισλαμικού Κράτους τον ΟκτώβριοΟι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι συνέλαβαν περισσότερα από 50 μέλη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στα βορειοανατολικά της Συρίας τον Οκτώβριο.
 
Μια δήλωση του Κέντρου Συντονισμού και Στρατιωτικών Επιχειρήσεων των SDF επιβεβαίωσε ότι οι κουρδικές δυνάμεις αιχμαλώτισαν 51 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατά τη διάρκεια 12 ξεχωριστών στρατιωτικών επιχειρήσεων που υποστηρίχθηκαν από τις δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

«Η προστασία του λαού της Ντέιρ αλ Ζουρ εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα των SDF και [του] Διεθνούς Συνασπισμού», ανέφερε η δήλωση.

«Με τον Συνασπισμό, τον Οκτώβριο έγιναν 12 επιχειρήσεις για την εξάλειψη τρομοκρατικών πυρήνων – 51 συνελήφθησαν.

»Οι SDF και ο Διεθνής Συνασπισμός συνεργάζονται σε όλη τη βορειοανατολική Συρία για να νικήσουν το Daesh [Ισλαμικό Κράτος]».

Με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού, οι SDF διαδραμάτισαν βασικό ρόλο στην ήττα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία μεταξύ 2014 και 2018.

Συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για να κυνηγήσουν τα υπολείμματα της τζιχαντιστικής ομάδας που εξακολουθούν να υπονομεύουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια της βορειοανατολικής Συρίας.

Πηγή που γνωρίζει τις εξελίξεις αποκάλυψε στο BasNews ότι οι SDF βρίσκονται σε συνομιλίες με τη Ρωσία για την απόσυρση των κουρδικών δυνάμεων από τις περιοχές κοντά στην τουρκική συνοριακή ζώνη σε προσπάθειες να αποφευχθούν τυχόν στρατιωτικές αντιπαραθέσεις.

«Γίνονται σοβαρές συνομιλίες για την απόσυρση των κουρδικών δυνάμεων στα νότια του διεθνούς αυτοκινητόδρομου Μ4 που απέχει 32 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα», είπε η πηγή, σημειώνοντας ότι η κίνηση είναι στο πλαίσιο προηγούμενης συμφωνίας που έγινε στις 22 Οκτωβρίου 2019 μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.