Φρεγάτες: Τι είπε για τις Belharra o άνθρωπος πίσω από τις περισσότερες συμβάσεις του Π.Ν.

Φρεγάτες: Τι είπε για τις Belharra o άνθρωπος πίσω από τις περισσότερες συμβάσεις του Π.Ν.Η ενίσχυση της Ελλάδας με τις γαλλικές φρεγάτες Belharra, έχουν αλλάξει τις ισορροπίες για την χώρα μας στα Ελληνοτουρκικά, κάτι το οποίο έκανε ξεκάθαρο και ο άνθρωπος πίσω από τις περισσότερες συμβάσεις του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο λόγος για τον κ. Δημήτρη Ανδριτσόπουλο, που είναι ναύαρχος εν αποστρατεία και σε ηλικία 94 ετών, είναι ο άνθρωπος που έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στις περισσότερες ιστορικές συμβάσεις για το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας.


Χαρακτηριστικό είναι πως τα τελευταία πενήντα έτη, διαπραγματεύτηκε πολλές συμβάσεις, μεταξύ αυτών και αυτές που αφορούσαν τους πυραυλακάτους κλάσης «Λάσκος» ή ακόμη και λίγα χρόνια αργότερα, τις γερμανικές φρεγάτες ΜΕΚΟ.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο κ. Δημήτρης Ανδριτσόπουλος είναι ο πλέον κατάλληλος για να αναλύσει την σημασία της κίνησης απόκτησης των Belharra από την Ελλάδα.

«Οι φρεγάτες Belharra είναι άλμα προς το μέλλον»
Ο ίδιος, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Καθημερινή», επιβεβαίωσε πως οι φρεγάτες Belharra αποτελούν εφιάλτη για την Τουρκία, τονίζοντας πως η αγορά τους, ισοδυναμεί με ένα άλμα προς το μέλλον.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, η υπογραφή μια τόσο σημαντικής σύμβασης, απαιτεί από την Ελλάδα αλλά και την Γαλλία, πολύ προσεκτικούς χειρισμούς, ούτως ώστε να μην δημιουργηθούν αργότερα προβλήματα.

Παράλληλα όμως, σημείωσε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον κ. Αλεξόπουλο, που είναι ο γενικός διευθυντής Εξοπλισμών της χώρας, καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα έμπειρο στέλεχος που μπορεί να φέρει εις πέρας αυτή την δύσκολη αποστολή.

Τέλος, όσον αφορά, το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού και αν υπάρχει η τεχνογνωσία και οι ικανότητα για να ανταπεξέλθει σε αυτά τα νέα δεδομένα που θα φέρουν το 2025 οι Belharra, εμφανίστηκε σίγουρος.

«Έχει αποδείξει το προσωπικό διαχρονικά ότι μπορεί να προσαρμοστεί σε νέες τεχνολογίες», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Ανδριτσόπουλος, εκφράζονται με αυτόν τον τρόπο την εμπιστοσύνη του προς το Π.Ν. της Ελλάδας.