Τμήματα του βουλγαρικού στρατού εστάλησαν στη φύλαξη των συνόρων με την Ελλάδα



Κατόπιν απόφασης της βουλγαρικής υπηρεσιακής κυβέρνησης τμήματα του στρατού εστάλησαν να βοηθήσουν τη φύλαξη των συνόρων με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το βουλγαρικό υπουργείο Άμυνας, στρατιώτες του 2ου Μηχανοκίνητου Τάγματος και του Τάγματος Υποστήριξης Επιμελητείας της 61ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Στριάμσκα με 20 μονάδες εξοπλισμού πραγματοποιούν δραστηριότητες φύλαξης των χερσαίων συνόρων της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας με την Ελληνική Δημοκρατία μαζί με τους συνοριαφύλακες του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τα καθήκοντα που εκτελούνται από τους στρατιώτες της ταξιαρχίας είναι η διεξαγωγή περιπολιών και πεζών περιπολιών, η οργάνωση των θέσεων παρατήρησης, μυστικών θέσεων και θέσεων φύλαξης και υπεράσπισης τοποθεσιών στα βάθη της συνοριακής περιοχής. 

Όλες οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται από κοινού και με υποχρεωτική την παρουσία αξιωματικών της Γενικής Διεύθυνσης Συνοριακής Αστυνομίας.

Στην προστασία των βουλγαροελληνικών και βουλγαροτουρκικών συνόρων, το Υπουργείο Εσωτερικών επικουρείται από περισσότερους από 350 στρατιωτικούς με περισσότερες από 40 μονάδες εξοπλισμού από την 61η Στριάμσκα και τη 2η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία  Τούντζα.