Τρία αεροπλάνα του ΝΑΤΟ προσπάθησαν να πλησιάσουν τα ρωσικά σύνορα



Τρία αεροπλάνα του ΝΑΤΟ προσπάθησαν να προσεγγίσουν τα ρωσικά σύνορα από την περιοχή του Μουρμάνσκ. 

Τουλάχιστον τρία αεροσκάφη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας προσπάθησαν να προσεγγίσουν τα σύνορα της Ρωσίας από την περιοχή του Μουρμάνσκ. Είναι γνωστό ότι μιλάμε για δύο μαχητικά και ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος Boeing RC-135W.

 Σύμφωνα με Avia.pro, μιλάμε για μια αρκετά μακρά αποστολή, στο πλαίσιο της οποίας πήρε μέρος και ιπτάμενο τάνκερ, ανεφοδιάζοντας τρία στρατιωτικά αεροσκάφη στα ανοικτά των ακτών της Νορβηγίας.



Είναι γνωστό ότι τα αεροπλάνα βρίσκονταν κοντά στα ρωσικά σύνορα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, η σημασία αυτής της αναγνωριστικής επιχείρησης για το ΝΑΤΟ επιβεβαιώνεται από την πτήση δύο μαχητικών της Συμμαχίας, τα οποία συνόδευαν τα αναγνωριστικά αεροσκάφη, με σκοπό να αποκλειστούν οι προσπάθειες του ρωσικού στρατού να καταστείλει την αναγνωριστική αποστολή. 

Επί του παρόντος, ο σκοπός της αναγνωριστικής αποστολής των αμερικανικών στρατιωτικών αεροσκαφών παραμένει άγνωστος, ωστόσο, οι ειδικοί το συνδέουν με τις πιθανές νέες δοκιμές του ρωσικού υπερηχητικού πυραύλου κρουζ Zircon. Μέχρι στιγμής, παραμένει επίσης άγνωστο εάν ρωσικά μαχητικά πέταξαν για να αναχαιτίσουν τους πιθανούς παραβάτες του ρωσικού εναέριου χώρου - δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα σχόλια σχετικά με αυτό.