Μ.Πομπέο: «Ανησυχούσα πάντα για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο»Ο τέως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην «Καθημερινή της Κυριακής», εξέφρασε την ανησυχία που ένιωθε ο ίδιος αλλά και ο Ντόναλντ Τραμπ όταν ανέβαινε επικίνδυνα η ένταση στο Αιγαίο.

Επίσης, χαιρετίζει, την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία, ενώ στηλιτεύει την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας που «υπονομεύει την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο».

Σε ό,τι αφορά στους φόβους της Ουάσιγκτον για εκδήλωση ενός θερμού επεισοδίου Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο, ο τέως επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει τα εξής:

«Πάντα ανησυχείς όταν υπάρχουν πλοία που κινούνται σε επικίνδυνες περιοχές. Ατυχήματα συμβαίνουν και πράγματα που κανένα από τα δύο έθνη που βρίσκονται σε ένταση δεν μπορεί να επιλύσει από εκεί και πέρα. Πάντα ανησυχούσα για ένα ατύχημα που θα οδηγούσε σε μια δίνη αντιδράσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ως ένα από τα πιο προβεβλημένα μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ, ο Μάικ Πομπέο θεωρείται και πιθανός διεκδικητής του προεδρικού χρίσματος για τις εκλογές του 2024.