Ετοιμάζει απόβαση μεταναστών και προσφύγων στον Έβρο η Τουρκία;-Ύποπτες κινήσειςΤι ετοιμάζει η Τουρκία; Ο Έβρος στο μικροσκόπιο και πάλι

Τουρκία: Ύποπτες κινήσεις κάνουν οι γείτονες απέναντι από τις Καστανιές στον Έβρο, όπως μαρτυρά και κολάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Λίγες ημέρες μετά τις απειλές Ερντογάν για άνοιγμα των συνόρων, αποκαλύφθηκε ότι αποψίλωσαν τεράστια δασική έκταση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε με άρθρο του στη γαλλική «Le Figaro» ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί την εκ νέου εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού.

Όμως, στους περυσινούς χάρτες της Google το δάσος φαίνεται καταπράσινο και στους φετινούς είναι άδειο!

Οι Τούρκοι έκοψαν εκατοντάδες δέντρα στην περιοχή.

Η κίνησή τους προκαλεί πολλά ερωτηματικά, καθώς αν το έκαναν απλώς για να εποπτεύουν καλύτερα την περιοχή, θα μπορούσαν να κάνουν αραιώσεις και όχι αποψιλώσεις.

Η Τουρκία εξαφάνισε δάσος 30 στρεμμάτων, επομένως δεν πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός.

Από τον Ιούνιο του 2020 και μέχρι πρότινος, η αποψίλωση συνεχιζόταν σε δύο κατευθύνσεις.

Η μία προς το κέντρο του δάσους
Η άλλη παραπλεύρως οδικής αρτηρίας που οδηγεί στο συνοριακό σταθμό του Παζάρκουλε
Από τα τέλη Ιουλίου 2021 μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2021, αφαιρέθηκε συστηματικά κάθε ίχνος βλάστησης.

Κατά μήκος της περιοχής που αποψιλώθηκε, έχουν σχηματιστεί διάδρομοι μήκους περίπου 600 μέτρων και πλάτους περίπου 10 μέτρων.

Η κοπή του δάσους έγινε με ελικοειδή τρόπο, ώστε να μη φαίνεται, παρά μόνον από αέρος, από την ελληνική πλευρά τι συμβαίνει μέσα σε αυτό.

Δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση σε αυτήν την απόφαση, επομένως εύκολα υπάρχει καχυποψία.

«Πάνω από τα πτώματά μας η Τουρκία»
Η γειτονική χώρα ετοιμάζει την απόλυτη απόβαση μεταναστών και προσφύγων στον Έβρο; Έκοψαν δάσος για να τους εγκαταστήσουν κατά χιλιάδες;

Όλα αυτά γίνονται σε μία εποχή που ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο στέλνει χιλιάδες ανθρώπους στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας.

Μία υβριδική επίθεση προς την Ευρώπη, όπως ακριβώς δηλαδή που είχε κάνει και ο Ερντογάν στον Έβρο, στις αρχές του 2020.

Τότε, χιλιάδες αλλοδαποί κινούνταν με ορμή προς τα ελληνικά σύνορα, με σκοπό να εισβάλουν στη χώρα μας.

Είναι πολύ νωπές οι εικόνες, προτού ο κορονοϊός αποτελέσει το επόμενο μεγάλο θέμα στην ατζέντα της Ελλάδας και του πλανήτη ολόκληρου.

Πάντως, ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., μιλώντας στην εφημερίδα «Δημοκρατία», ανέφερε ότι οι ελληνικές δυνάμεις είναι πανέτοιμες ακόμα και αν η Τουρκία επιχειρήσει πολυμέτωπη υβριδική πολιορκία σε διαφορετικά σημεία της συνοριογραμμής.

«Όλες οι δυνάμεις γνωρίζουν ακριβώς τι θα κάνουν και πού. Πέρυσι δεχθήκαμε πολύ ισχυρές πιέσεις και ενεργήσαμε με μαχητικότητα. Η Τουρκία δεν μπορεί να επιχειρήσει εκ νέου ότι έκανε τον Μάρτιο του 2020, γιατί τότε υπέστη ήττα. Αλλά, ακόμα κι αν επιχειρήσουν εκ νέου, θα πρέπει να περάσουν πάνω από τα πτώματά μας. Είμαστε πανέτοιμοι».