Δεν αποσύρονται τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία – Αμερικανική Πρεσβεία



Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διατηρήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στη Συρία για να συνεχίσουν τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), ανακοίνωσε το Σάββατο η Αμερικανική Πρεσβεία στη Συρία.
 
«Το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί άμεση απειλή τόσο για τον συριακό λαό όσο και για τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ», έγραψε η πρεσβεία στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

«Οι ΗΠΑ θα διατηρήσουμε τη στρατιωτική μας παρουσία στη Συρία για να διασφαλίσουμε την εξάλειψη της απειλής από την τρομοκρατική ομάδα», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι ο συριακός και ο αμερικανικός λαός «δεν αξίζουν τίποτα λιγότερο».

Νωρίτερα, στις 8 Νοεμβρίου, μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με το συριακό καθεστώς ισχυρίστηκαν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις αποσύρονταν από το αεροδρόμιο Kharab al-Jir στην επαρχία της Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία.

Την περασμένη Τετάρτη (10/11), ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο στρατός της χώρας του θα παραμείνει στη Συρία για να νικήσει το Ισλαμικό Κράτος.

«Η συνεργασία μας με τις [υπό κουρδική διοίκηση] SDF στη Συρία βασίζεται σε ένα και ένα μόνο πράγμα, και αυτό αφορά το Ισλαμικό Κράτος, και αυτή η συνεργασία συνεχίζεται γιατί αυτή η απειλή συνεχίζεται», είπε όταν ρωτήθηκε για τις κοινές επιχειρήσεις μεταξύ των δυνάμεων των ΗΠΑ και των Κούρδων.