ΚΙΝΑΛ: ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ … ΤΙΜΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΝΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ!!Με αφορμή τη σημερινή γιορτή των Εισοδίων της Παναγίας και παράλληλα της γιορτής των Ενόπλων Δυνάμεων, συντάχθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση του Τομέα Άμυνας, με σκοπό να ευχηθούμε σε όλο το έμψυχο δυναμικό των ΕΔ, σ’ αυτούς που φυλάνε καθημερινά Θερμοπύλες και κρατάνε ψηλά την Ελληνική σημαία, ενώ ταυτόχρονα να τιμήσουμε όλους τους αθάνατους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους, σε ειρήνη και σε πόλεμο, για την πατρίδα μας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - ΤΙΜΗ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΝΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ!!!

"Σήμερα, 21 Νοέμβρη, οι Ένοπλες Δυνάμεις γιορτάζουν την προστάτη και Υπέρμαχο Στρατηγό τους Υπεραγία Θεοτόκο, τιμώντας παράλληλα όλους αυτούς που διαχρονικά θυσιάστηκαν στον βωμό του καθήκοντος, στον πόλεμο και στην ειρήνη, διαφυλάττοντας την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν τους στυλοβάτες της αμυντικής ισχύος μας, θωρακίζοντας και προστατεύοντας τη χώρα από κάθε επιβουλή, αντιμετωπίζουν καθημερινά με αποτελεσματικότητα την Τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αποδεικνύοντας την εξαιρετική ικανότητά τους και επιδεικνύοντας το μεγαλείο της Ελλάδας.

Απαραίτητος και εξαιρετικά σημαντικός ο εξοπλισμός των ΕΔ με κατάλληλα Οπλικά Συστήματα (Ο/Σ) που ενισχύουν τη μαχητική ικανότητά τους και την εθνική ισχύ της χώρας μας, αλλά πρώτη προτεραιότητά μας αποτελεί το έμψυχο δυναμικό των ΕΔ. Αυτό που αποτελεί τον πολλαπλασιαστή ισχύος της μαχητικής ικανότητάς τους, αξιοποιώντας στον μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες των Ο/Σ τους. Αυτό που τιμούμε σήμερα, που διαχρονικά, αλλά κυρίως σήμερα, σε μία εποχή που βρίσκεται σε αυξημένη επαγρύπνηση και προσφέρει ανιδιοτελώς ένα μεγάλο μέρος του εαυτού του, πολλές φορές πάνω από το συνηθισμένο ελληνικό φιλότιμο, προκειμένου να υπερασπίσει την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Το Κίνημα Αλλαγής, αναγνωρίζοντας το διαχρονικό έργο και την τεράστια προσφορά του στρατιωτικού μας προσωπικού, με ιδιαίτερες ικανότητες και με άρτια εκπαίδευση, που αποτελεί έναν παράγοντα ισχύος για τη χώρα, επιθυμεί να συγχαρεί για το έργο που εκτελεί και να ευχαριστήσει, υπερασπίζει με αυταπάρνηση καθημερινά, νύχτα και μέρα, σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, επιτυχώς, την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας, εκτελώντας στο έπακρο το καθήκον του, προσφέροντας παράλληλα μεγάλο κοινωνικό έργο.

Αποτίουμε παράλληλα φόρο τιμής σε όλους διαχρονικά που θυσιάστηκαν στον βωμό του καθήκοντος στον πόλεμο και στην ειρήνη.

Θα είμαστε κοντά σας, σε κάθε σας αίτημα, αρωγοί σε κάθε σας πρόβλημα!

Κρατήστε ψηλά τη σημαία.”

Απτχος (Ι) εα Θωμάς Χατζηαθανασίου
Γραμματέας Τομέα Άμυνας Κινήματος Αλλαγής