Μεγάλες δυνάμεις του Στρατού Συρίας και Ρωσίας στάλθηκαν κοντά σε τουρκική βάση



Συριακές και ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν εκπαίδευση με πραγματικά πυρά, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μαχητικών αεροσκαφών της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας

Ο στρατός του Μπασάρ Άσαντ με την υποστήριξη της ρωσικής δύναμης στη χώρα, που είναι εναντίον των δυνάμεων του τουρκικού στρατού και τοπικών πολιτοφυλακών, στέλνουν όπλα και ειδικές μονάδες στη βόρεια Συρία τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τοπικές αναφορές, σημειώνει ισραηλινό δημοσίευμα και συνεχίζει:

 Στη μέση βρίσκονται, όπως συνήθως οι Κούρδοι: «Οι οποίοι φοβούνται την αδιάκριτη χρήση πυραύλων και μαχητικών αεροσκαφών».

Σύμφωνα με τελευταίες  πληροφορίες μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις έχουν φτάσει στην περιοχή  Άιν Ίσα στο βόρειο τμήμα της χώρας τις τελευταίες ημέρες, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτών από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που σταθμεύουν στη Συρία.

Αναμένεται να πραγματοποιήσουν από κοινού ελιγμούς κατά των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων, οι οποίες πέρυσι δημιούργησαν στρατιωτική βάση στην περιοχή και επιχειρούν από εκεί μαζί με τοπικές πολιτοφυλακές κατά των Κούρδων.

Οι συριακές δυνάμεις από το στρατό του Άσαντ, μαζί με τους Ρώσους έφτασαν στην περιοχή, όταν οι  Τούρκοι άρχισαν να αυξάνουν τις δυνάμεις τους, και να μεταφέρουν τόνους όπλων στις παραστρατιωτικές ομάδες που λειτουργούν υπό τις διαταγές τους. 

Τούρκοι στρατιώτες σε φυλάκιο στα σύνορα με Συρία

Αναφορές που προέρχονται από τη Συρία αναφέρουν ότι οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται ότι πρόκειται για μια κίνηση που αργότερα θα οδηγήσει σε επίθεση κατά των Τούρκων και των πολιτοφυλακών τους , η οποία θα αυξήσει τον κίνδυνο σε βάρος τους εξαιτίας της αδιάκριτης χρήσης μαχητικών αεροσκαφών και κανονιών.

Εν τω μεταξύ, άλλες πηγές στη Συρία αναφέρουν ότι συριακές και ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν εκπαίδευση με πραγματικά πυρά, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μαχητικών αεροσκαφών της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία παρατηρήθηκαν να πετάνε χαμηλά και να ρίχνουν βόμβες.

Η κοινή εκπαίδευση γίνεται στο έδαφος του Συριακού Κουρδιστάν, το οποίο έχει ήδη γνωρίσει αρκετές μάχες μεταξύ των μερών. Συμβαίνει κοντά σε έναν στρατηγικό δρόμο που συνδέει τις μεγάλες πόλεις στη βόρεια Συρία, όπου κινούνται και περιοδεύουν τόσο οι ρωσικές όσο και οι τουρκικές δυνάμεις.

Οι Τούρκοι εισέβαλαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου , φαινομενικά ως μέρος της βοήθειάς τους στους αντάρτες που πολεμούσαν εναντίον του Άσαντ.

 Πολύ σύντομα, ωστόσο, αποκαλύφθηκε ο αληθινός τους σκοπός, που είναι ο αγώνας τους ενάντια των Κουρδικών Ομάδων Λαϊκής Άμυνας - YPG.

Όλα αυτά, φυσικά, προκάλεσαν οργή στο καθεστώς Άσαντ, το οποίο επιδιώκει να καθαρίσει τη χώρα από ξένα στοιχεία, εκτός, φυσικά, των Ρώσων.

 Οι τελευταίοι ενδιαφέρονται να είναι οι μόνοι που ελέγχουν ή δραστηριοποιούνται στη Συρία, αφού και αυτοί ενδιαφέρονται να απαλλαγούν από οποιαδήποτε ξένη επιρροή, προκειμένου να την καθιερώσουν τη χώρα ως ρωσική βάση στον Ψυχρό Πόλεμο εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, σημειώνει η ισραηλινή Mako.co.il.