Υπερφόρτωση ρωσικών δυνάμεων-«Ύποπτο σχέδιο Πούτιν» με τους Εφέδρους στα Ουράλια κατά ΝΑΤΟ



Ωστόσο το Κρεμλίνο επιμένει: Δεν ετοιμάζουμε επίθεση

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε πραγματικό οργασμό  μετακινήσεων των δυνάμεων τους, προκαλώντας συναγερμό στο ΝΑΤΟ, στις αμερικανικές δυνάμεις στην Ευρώπη, αλλά και στις χώρες της ΕΕ, για το τι ακριβώς ετοιμάζει η Μόσχα στην Α.Ουκρανία.

Στα κοινωνικά δίκτυα δημοσιεύονται βίντεο με μεγάλες μετακινήσεις ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού, με προορισμό προς τα σύνορα με την Ουκρανία.

Ολόκληρες φάλαγγες από το ΤΟΜΑ BMP-3 στον σταθμό Valuyki στην περιοχή Belgorod, που βρίσκεται 27 χλμ. από τα Ουκρανικά σύνορα, μαζί με τεθωρακισμένα οχήματα πεζικού στάλθηκαν από τον σταθμό Bui στην περιοχή Kostroma, από την ρωσική στρατιωτική μονάδα 42713 της 22ης βάσης.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν επίσης τρένα γεμάτα με αυτοκινούμενα πυροβόλα 152 mm 2S35 Koalitsiya-SV από το Τσελιάμπινσκ, να κινούνται προς Ουκρανία.Αυτή η συγκέντρωση στρατιωτικού εξοπλισμού προκαλεί ανησυχία στο Κίεβο και στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της διεύθυνσης πληροφοριών του ουκρανικού στρατού, Kirill Budanov, η Μόσχα έχει συγκεντρώσει περίπου 92 χιλιάδες στρατιώτες της κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Σύμφωνα με τον Μπουντάνοφ, το Κρεμλίνο μπορεί να εξαπολύσει ακόμα και αιφνιδιαστική επίθεση κατά της Ουκρανίας τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του 2022.
 
Οποιαδήποτε πιθανή ρωσική στρατιωτική δράση θα έχει ως επίκεντρο την Οδησσό και τη Μαριούπολη στην οποία κατοικούν 100000 ελληνικής καταγωγής κάτοικοι.

Οι Ουκρανοί δεν αποκλείουν ακόμα και ρωσική απόβαση, με ταυτόχρονη επίθεση ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφος της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει στην Ουκρανία μέσα σε λίγες εβδομάδες.
 
Η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι το Κρεμλίνο πιθανόν, προετοιμάζει μια επίθεση στα περίχωρα του Ντονιέντσκ, κατά των Ουκρανών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σκοπεύουν στο εγγύς μέλλον να στείλουν αρκετές δεκάδες στρατιωτικό τους προσωπικό στο Ντονιέντσκ , καθώς και διάφορα είδη όπλων.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, μεταξύ των όπλων που εξετάζονται προς παράδοση είναι τα συστήματα αεράμυνας FIM-92 «Stinger» και τα αντιαρματικά συστήματα «Javelin».

«Το Τρομερό Σχέδιο Πούτιν»και οι Έφεδροι των Ουραλίων που προκάλεσαν οργή στο ΝΑΤΟ

Αυτήν την στιγμή που μιλάμε εφαρμόζεται ενεργά σε όλες τις στρατιωτικές περιοχές της Ρωσίας κλήση Εφέδρων ορισμένων ειδικοτήτων, αναφέρουν ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές.

Στην Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια, οι Ρώσοι έφεδροι εκπαιδεύονται σε εννέα πεδία βολής.

Όλοι οι έφεδροι είχαν προηγουμένως εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία, είτε εθελοντικά  είτε με σύμβαση.

Τέτοιες “εκπαιδεύσεις” πραγματοποιούνται αυτήν την περίοδο έτσι ώστε οι Ρώσοι πολίτες που βρίσκονται «σε εφεδρεία», να ανακτήσουν τις δεξιότητές τους στη χρήση όπλων και στη διαχείριση στρατιωτικού εξοπλισμού, να θυμηθούν την ειδικότητά τους, να ανανεώνουν και να ενημερώνουν τις γνώσεις που σχετίζονται με αυτό, δηλώνουν Ρώσοι ειδικοί, μόνο που τώρα η κατάσταση με την Ουκρανία είναι κυριολεκτικά στην “κόψη του ξυραφιού”.

Αυτό που γίνεται γνωστό είναι το γεγονός ότι οι Ρώσοι Έφεδροι εξασκούνται σε όλα τα όπλα για κάποιον λόγο, αλλιώς δεν θα καλούνταν τόσο μαζικά, αφού το όλο πρόγραμμα στοιχίζει  ήδη αρκετά χρήματα.

Οι Έφεδροι στα Ουράλια ασκούνται σε νυχτερινές επιθέσεις με  υπέρυθρα σκοπευτικά, και φορητά όπλα, UAV, κά.Σύμφωνα με τους διοικητές εν λόγω μονάδων, οι νεοαφιχθέντες Έφεδροι εκπαιδεύονται ως στρατεύσιμοι μετά τον πρώτο μήνα υπηρεσίας.
 
Ωστόσο, όλα αυτά ήταν αρκετά για να προκαλέσουν οργή στην ανώτατη διοίκηση του ΝΑΤΟ.

Το βρετανικό BBC αναρωτήθηκε γιατί η Ρωσία διοργανώνει ασκήσεις με έφεδρους στρατιώτες;

Οι μετακινήσεις δυνάμεων και βαρέως οπλισμού στα σύνορα με την Ουκρανία, σε συνδυασμό με την αιφνιδιαστική κλήση και εκπαίδευση Ρώσων Εφέδρων, αποτελεί ένα είδος ψυχολογικού πολέμου της Μόσχας στο Κίεβο, με απώτερο στόχο όμως τις ΗΠΑ και την ΕΕ, για τις πιθανές περαιτέρω εξελίξεις στην Α.Ουκρανία.     

Ρωσία: Δεν σχεδιάζουμε επίθεση

Η Ουκρανία ερμήνευσε πρόσφατα την κίνηση της Ρωσίας στη συνοριακή γραμμή ως προετοιμασία για επίθεση. 
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα Μόσχα, ο Πεσκόφ αξιολόγησε τους ισχυρισμούς για τις προετοιμασίες της Ρωσίας να «εισβάλει» στην Ουκρανία.

Επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ισχυρισμοί στα ΜΜΕ των ΗΠΑ και της Ουκρανίας ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να επιτεθεί, ο Πεσκόφ είπε, "Λέμε ότι η Ουκρανία ετοιμάζεται να επιτεθεί. Αυτή είναι μια ωραία διάκριση που πρέπει να κατανοηθεί και να ερμηνευτεί σωστά". είπε.

Υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία δεν έχει προετοιμάσει σχέδιο για να επιτεθεί σε κανέναν, ο Πεσκόφ είπε: "Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι η Ρωσία δεν θα επιτεθεί σε κανέναν και ότι δεν έχει επιθετικά σχέδια. Είναι εξαιρετικά λάθος να ισχυρίζεται κανείς το αντίθετο και να συνδέει τους ελιγμούς των Ρώσων στρατιωτών στη χώρα μας με τέτοια σχέδια» είπε.

Εκφράζοντας ότι ανησυχούν για τα βήματα της Ουκρανίας προς το Ντονμπάς, ο Πεσκόφ είπε: «Η αποτυχία να σημειωθεί πρόοδος στην εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ τροφοδοτεί την τεταμένη κατάσταση στην Ευρώπη».