«Θωρακίζεται» η Κύπρος: «Έκλεισε» το deal με Ισραήλ για σύστημα επιτήρησης



«Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Άμυνας, επίσκεψη του Διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας του ΥΠΑΜ του Κράτους του Ισραήλ (SIBAT) Ταξίαρχου (ε.α) Yair Kulas, ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψης υπογράφηκε διακρατική συμφωνία για εγκατάσταση Συστήματος Επιτήρησης» ανέφερε σήμερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου.

Ακόμα, έγινε γνωστό ότι έλαβε χώρα διμερής συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του ΥΠΑΜ κ. Ανδρέα Π. Λουκά, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας και τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας. Σύμφωνα με το Sigma, πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό σύστημα επιτήρησης, με δυνατότητα 24ωρης μετάδοσης εικόνας στην Πράσινη Γραμμή, με στόχο την αποτροπή μεταναστευτικών ροών και της αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου από την Αστυνομία.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου Χρίστος Πιερής αναφέρθηκε στην άμεση εφαρμογή του συστήματος επιτήρησης, με έναν χρονικό ορίζοντα τριών ετών για την ολοκλήρωσή του, ενώ το κόστος της συμφωνίας ανέρχεται περίπου στα 27,5 εκατομμύρια ευρώ.